10 Ekim 2016 07:42

10 Ekim’e göz yumanları halka anlatmaya devam edeceğiz

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenler Adana’da 10.04'te anıldı.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenler Adana’da Seyhan Belediyesi önünde bulunan Barış Anıtı önünde katliamın gerçekleştiği saat 10.04’te yapılan anma töreni ile anıldı.

KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası, DİSK ve 10 Ekim-Der’in çağrısı ile bir araya gelen vatandaşlar, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş ve Zülfikar İnönü Tümer, Adana’dan katledilen 12 vatandaşı temsilen yapılan 12 güvercinli barış anıtına karanfiller bıraktı.

Katliamla ilgili sorumluların yargılanmamasına yönelik öfkenin hakim olduğu anma töreninde kurumlar adına Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten konuştu. Hedeflenenin emek, barış ve kardeşlik olduğunu dile getiren Ökten, “Bombacıların isimlerinin tespit edilmesine rağmen yakalanmadığını anlatacağız. Ankara Katliamında adı geçenlerin Suruç katliamı ile bağlantılarını hatırlatıp, Suruç ile ilgili Meclis araştırmasını reddedenleri teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi.

KATLİAMIN ANLARA’NIN KARANLIK DEHLİZLERİNE HAPSEDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Katliamın göz göre göre yapılmasına göz yuman güvenlik ve kamu görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapmayanların katliamın ortakları olduğunu dile getiren Ökten, "10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Acılarının ve isyanın geçmediğini ifade eden Ökten, “Öfkemiz cenazelerimizle birlikte gömülmüyor. Çünkü emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları henüz hesap vermedi” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari Valiliği: Şemdinli'de 5 sivil yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

A101, başarı hikayesi yazan işçilere 'şükranını' sundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...