10 Ekim 2016 06:34

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yitirilenler Kocaeli'de anıldı

10 Ekim 2015’te gerçekleşen Ankara Katliamı'nda yitirilenler Kocaeli’de Emek Partisi tarafından anıldı.

Paylaş

10 Ekim 2015’te gerçekleşen Ankara Katliamı'nda yitirilenler Kocaeli’de Emek Partisi tarafından anıldı. Eğitim Sen Kocaeli Şube binasında bir araya gelenler, birlik ve mücadele mesajı verdi.

Etkinlik, saygı duruşununardından 10 Ekim’e dair hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

'BARIŞTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan Ankara’nın öncesinde HDP’nin Diyarbakır mitinginde ve ardından Suruç’ta katliamların yaşandığını belirtti. Ankara katliamının Emek Partisi açısından büyük kayıplara yol açtığını da belirten Erkan, “Türkiye’de gerçekleşen en büyük katliamlardan biriydi. Partimiz açısından da en büyük katliamlardan biriydi 10 Ekim. Bu katliama karşılık yurdun dört bir yanında eylemler gerçekleştirdik ve esasende şunu söylemiştik: ‘Yılmayacağız, pes etmeyeceğiz, korkmayacağız, ne unutacağız, ne de unutturacağız.’Asla ve asla pes etmeyeceğiz demiştik. Bu katliamlar bu ülke de yaşanmasın demiştik. Ama maalesef öyle olmadı. Katliamlar çoğalarak sürdü” ifadelerini kullandı. Katliamlara karşı mücadele etmenin önemine değinen Erkan, “Bir araya gelmediğimiz sürece katliamlar sürecek. Ve biz her şeye rağmen inadına barış demeye devam edeceğiz, barıştan vazgeçmeyeceğiz. İşçiler, emekçiler, gençler, kadınlar için barış isteyeceğiz” dedi.

Emek Gençliği MYK üyesi Çağıl Çağan Adıgüzel ise, “Buradan çıktığımızda yoldaşlarımızın mücadelesini nasıl yaşatacağımızı, yere düşen bayrakları nasıl kaldıracağımızı tekrardan düşünmeliyiz. Onları yaşatmanın tek çaresi mücadele etmektir. En iyi mücadeleyi biz vermeliyiz” dedi.

Ardından serbest kürsü oluşturulan anma etkinliğinde, Emek Partisi üyeleri ve gençler söz alarak barış için birlikte mücadele vurgusu yaptı. Ortak anma etkinliği ise Kocaeli Emek ve Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla bugün saat 18.00’de İzmit Tanyıldız Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de emekçiler: İş güvencemize sahip çıkalım

SONRAKİ HABER

10 Ekim yaralısı Karakoç, İÜ'de gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...