10 Ekim 2016 03:56

Trump ile Clinton TV tartışmasında karşı karşıya geldi

ABD'de Başkan Adayları Donald Trump ile Hillary Clinton, ikinci televizyon tartışmasında karşı karşıya geldi.

Paylaş

ABD'de Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump ile Demokratların Adayı Hillary Clinton, ikinci televizyon tartışmasında karşı karşıya geldi. Adaylar, tartışma başlarken el sıkışmadı ve program çok sert bir tonda geçti.

BBC'nin haberine göre Trump önceki gün ortaya çıkan, kadınlara ağır hakaretlerde bulunduğu videosu için "Soyunma odası sohbeti" dedi. Clinton ise tartışmanın Suriye bölümünde Kürtlerin silahlandırılması gerektiğini söyledi.

Trump ortaya çıkan videodan "gurur duymadığını" ve "mahcup olduğunu" söyledikten sonra sözü eski Başkan, Hillary Clinton'ın eşi Bill Clinton'a getirdi ve "siyasi tarihte kadınlara karşı daha tacizkâr hiç kimse olmadı" dedi.

Hillary Clinton, eşi hakkındaki bu sözlere yanıt vermedi.

Trump, tartışmanın moderatörlerinden Anderson Cooper'ın herhangi bir kadına cinsi suiistimale girişip girişmediğini sorduğunda da girmediğini savundu. Trump, "adil bir muamele görmediği" iddiasıyla birçok kez moderatörlerden şikâyetçi oldu.

Clinton ise videonun, Trump'ın gerçekte kim olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kaydın ortaya çıkmasının ardından 33 üst düzey Cumhuriyetçi siyasetçi Trump'a desteklerini geri çekmişti. Eski Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain ve eski dışişleri bakanı Condoleezza Rice, Trump'a desteğini çeken isimler arasında yer alıyor.

Trump, başkan olduğu takdirde Clinton'ın sızan elektronik postalarını incelemesi için bir savcı atayıp, Clinton'ı hapse attıracağını söyledi.

Clinton, tartışmanın Suriye'nin ele alındığı bölümünde ise "Kürtleri silahlandırmayı değerlendirirdim. Kürtler Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de en iyi ortaklarımız oldu" dedi. Clinton Suriye'de ABD'nin kara güçleri kullanmasına destek vermeyeceğini söyledi.

Trump programın moderatörlerinden Martha Raddatz'ın askeri stratejisi konusundaki sorularını yanıtlamayı reddetti. Suriye'de güç kullanımı konusunda başkan yardımcısı adayı Mike Pence ile farklı düşündüğünü kabul etti.

Trump, vergi tartışmasında, vergi yasalarını iyi bildiği için 18 yıldır federal gelir vergisi ödemediğini söyledi. Clinton yılda 250 bin dolardan az kazananların daha çok vergi ödemeyeceği ama fazla kazananların ödeyeceği sözünü verdi.

Adaylardan birbirleri hakkında olumlu bir şeyler söylemesi istendiğinde, Clinton Trump'ın çocuklarını, Trump ise Clinton'ın mücadele ruhunu övdü.

Trump, taraftarlarına "acınacak haldekiler" dediği için Clinton'ın kalbinde "büyük bir nefret olduğunu" söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Trump, Bill Clinton'a taciz suçlamalarını gündeme getirdi

SONRAKİ HABER

10 Ekim sanığı: AK Parti gençlik kolları üyesiydim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...