09 Ekim 2016 17:18

10 Ekim'de yitirilenler Antalya'da anıldı

Antalya’da 10 Ekim Ankara Katliamı’nın birinci yıl dönümünde Konyaaltı Cemevi Korkmaz Tedik salonunda anma düzenlendi.

Paylaş

Antalya’da 10 Ekim Ankara Katliamı’nın birinci yıl dönümünde Konyaaltı Cemevi Korkmaz Tedik salonunda anma düzenlendi.
Saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını Eğitim Sen Kadın Sekreteri Özlem Yavuz yaptı. Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmaya katliamda yitirilenlerin yakınları, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara, EMEP, HDP, Halkevleri katıldı.

Şair Şükrü Erbaş, Şair Halil İbrahim Sezer, Şair Nusret Gürgöz, Yazar Kamile Yılmaz şiirler okuyarak katliamı lanetledi.
Eğitim Sen Müzik Topluluğu da katliamda yitirilen ve cemevi salonuna adı verilen EMEP GYK Üyesi Korkmaz Tedik için bestelenen “Korkmaz mı ola” ezgisini seslendirdi.

Anmada Antalya Ekmek ve Gül tiyatro topluluğu katliamı anlatan bir oyun sergiledi. Katliamda yitirilenlerin ailelerinden Rojin Batur, ”Annem 14 yaşımdan beri bu mücadele içerisinde, ben yaşamım boyunca her şeyi annemden öğrendim. Onurlu ve kararlı duruşu ile örnek bir duruş sergileyerek ölümsüzleşmiştir. Anısı üzerinde saygıyla eğiliyorum” diyerek annesinin mücadelesini anlattı.

Antalya’da yarın emek ve demokrasi güçlerinin çağrısı ile Cumhuriyet meydanında saat 18.00’de, 10 Ekim Ankara katliamını konu alan bir basın açıklaması yapılacak. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ferhat Tunç'tan Ankara Katliamı için klip

SONRAKİ HABER

Miniklere OHAL zulmü: Tel örgülü beslenme!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa