09 Ekim 2016 14:29

CHP Bursa il başkanından saldırıya tepki

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yitirilenleri anmak için düzenlenecek yürüyüşe polis saldırısına tepki gösterdi.

Paylaş

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yitirilenleri anmak için düzenlenecek yürüyüşe polis saldırısına tepki gösterdi.

Özdemir, "Bursa’da son dönemlerde hiçbir demokratik etkinlik başvurusuna izin verilmemesi, izin almak için yapılan randevu taleplerinin karşılıksız kalması sonucu yaşanan bu olayın sorumlusu demokratik hakkını kullanmak isteyen yurttaşlar değil, OHAL’i keyfi uygulamalarda da kullanan iktidardır" dedi. Özdemir, ifade özgürlüklerini kullandıkları için gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını da istedi.

GÖZALTINDAKİ İKİ AVUKAT OY KULLANMAYA GETİRİLDİ

Bu arada, gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi üyeleri Arzu Sertan ve Çağatay Budak polis kontrolünde Bursa Barosu Genel Kurulu’nun yapıldığı Akademik Odalar Yerleşkesi’ne getirildi. Avukatlar baro seçimleri için oy kullandıktan sonra tekrar Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Baro seçimlerine katılan avukatlar, meslektaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

1 yıl oldu unutmadık, affetmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Bursa’da muhabirimize gözaltı girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...