09 Ekim 2016 13:53

Alanya'da 10 Ekim anmalarına faşist provokasyon

Eğitim Sen'in 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yitirilenler için düzenleyeceği anma sırasında faşist bir grup sendikanın üst katına bayrak astı.

Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde Eğitim Sen'in 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yitirilenler için düzenleyeceği anma sırasında faşist bir grup sendikanın üst katındaki daireye Türk bayrağı astı. Faşist gruba polis müdahale etmezken yerel basın da saldırıyı "Ay yıldızlı tişört operasyonu" olarak övdü.

BASIN AÇIKLAMASI YAPIP TEHDİT ETTİLER

Eğitim Sen Alanya Şubesi'ni basan saldırganlar bir de basın açıklaması yaptı. Abdullah Üzüm isimli şahıs "Bugün işyerimizde bir vergi levhası fotokopisini asmadığımız zaman yetkililer tarafından nezaketen uyarılırken, bugün Türk Milletinin şerefi olan bir bayrağı buraya asamayan, Eğitim Sen denen bu insanlara sesleniyorum. Ya bu bayrağı asarsınız ya da Kandil'e gidersiniz. Yazık çok yazık.. Eğitimi kullanmanız çok yazık. Türk bayrağını binaya asmayı bırak. Görevi PKK ve yandaşlarını savunmak olan bu densizlere ya gerekeni yapın ya da biz yapınca bize küsmeyin. Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek Eğitim Sen üyelerini tehdit etti.  

Saldırıyı yerel basın “Ay yıldızlı tişört operasyonu”, “Alanya'da HDP'ye şok” ifadeleriyle yayınladı.

Yerel basın, Eğitim Sen önünde grubun toplanması esnasında “PKK sempatizanı bir öğretmenin şehidimizin resmini buruşturup çöpe atması” ifadeleriyle olayları kızıştırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gökhan Gökbönü mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

1 yıl oldu unutmadık, affetmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa