09 Ekim 2016 12:42

Matematik kitabında 48'i 64 yaptılar

Okullara dağıtılan ilkokul 2. sınıf 'Matematik' kitabında sayıların basamak değeri konusunda '48' sayısının okunuşu, 'altmışdört' olarak gösteriliyor.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bütün okullara dağıtılan ilkokul ikinci sınıf 'Matematik' kitabında sayıların basamak değeri konusunda '48' sayısının okunuşu, 'altmışdört' olarak gösteriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı kararıyla 2012- 2013 yılından itibaren 5 yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edilen 'İlköğretim Matematik 2' ders kitabında, trajikomik bir hata dikkati çekti. Bu yıl da tüm ilkokullarda ikinci sınıf öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtımı yapılan kitapta, birinci ünitede 'Sayılar' konusu işleniyor. Sayılar konusu içinde anlatılan basamak değerinde, kitabın 21'inci sayfasında modelle gösterilen 48 sayısı, basamak adları, rakamların basamak değerleri ve sayının okunuşu şeklinde anlatılıyor. Ancak bu anlatımda rakamla 48'in okunuşunun altında yazıyla 'altmışdört' yazıyor. (Antalya/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Maçka’da taş ocağı tepkisi

SONRAKİ HABER

10 Ekim'de yitirilen barış güvercinleri unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...