09 Ekim 2016 12:17

Okyanus ötesinden Hayat’a ses kattılar

Hayatın Sesi Televizyonu’nun AKP Hükümeti tarafından OHAL kararnamesiyle kapatılmasına yönelik uluslararası tepkiler sürüyor. 

Paylaş

Brezilya’da, Sosyalizm için Halk Birliği (UP) Örgütü Başkanı Leonardo Pericles bir video mesajı yayınlayarak Hayatın Sesi’yle dayanışma içinde olduklarını söyledi. Pericles mesajında, “Türkiyede Erdoğan hükümeti Hayatın Sesi Televizyonunu kapattı. Brezilya’dan Halk Birliği olarak bu otoriter eylemi lanetliyoruz. Bu karar basın özgürlüğüne ve ifade özgürlüğüne karşıdır. Demokrasi ve insan haklarını destekliyoruz Türkiye işçi sınıfının yanındayız. Hayatın Sesi Televizyonları çalışanlarıyla dayanışıyoruz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte direneceğiz” dedi. 

DOMİNİKLİ KADINLARDAN DAYANIŞMA

Öte yandan Karayipler Denizi’nde bir ada ülkesi olan Dominik Cumhuriyeti’nden Mujer Plural isimli Kadın Örgütü, Hayatın Sesi ile birlikte yayınlarına son vermek zorunda kalan Ekmek ve Gül Programı’nın açıklamasını İspanyolca olarak sitesinde yayınladı. Sitede ayrıca Başbakanlık ve RTÜK’ün telefon ve faks numaralarına da yer verilerek, basına yönelik baskılara bu iki kurum üzerinden uluslararası tepki gösterilmesi istendi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüzde 100 bilimsel yüzde 200 komik

SONRAKİ HABER

TV ve radyoların kapatılması Kadıköy'de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...