09 Ekim 2016 11:57

Gözler Putin’in İstanbul ziyaretinde

ABD ile Rusya arasında Suriye gerginliği sürerken gözler, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu hafta başında İstanbul’a yapacağı ziyarete çevrildi.

Paylaş

ABD ile Rusya arasında Suriye gerginliği sürerken gözler, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Dünya Enerji Kongresi’ne katılmak üzere bu hafta başında İstanbul’a yapacağı ziyarete çevrildi. 

Amerika’nın Sesi (VOA), muhabiri Dorian Jones imzası ile yayımladığı haber analizinde  Putin’in İstanbul ziyaretinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın St. Petersburg ziyaretinin ardından iade-i ziyaret olarak yorumlandığını belirtti. Haberde şöyle denildi:

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hafta başında Türkiye’yi ziyaret edecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Ankara ile Moskova arasındaki diplomatik ilişkiler bu ziyaretle taze güç kazanacak ama Suriye konusunda artan anlaşmazlıklar ve Türkiye’nin Suudi Arabistan’a yakınlaşması, Putin’in ziyaretine gölge düşürebilir.”

Putin’in İstanbul’da Dünya Enerji Kongresi’ne katılmasının,  Türkiye’nin Rus savaş uçağını vurmasından sonra bozulan ilişkilerin düzeltilmesi yönünde atılan  “son adımlardan biri” olarak nitelendiği haberde uzmanların  “şu ana kadar ilişkilerin yeniden rayına oturması için normalleşme adımları atılmış olsa da, Türkiye’deki görüşmenin olumlu etkileri daha fazla olacak” değerlendirmesi aktarıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekinciler Demir Çelik’te 2 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Türkiye, İran-Arabistan krizi için devreye girmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...