18 Mayıs 2012 10:53

Seçim Kanunu’nda değişiklik Resmi Gazetede

SEÇİMLERİN Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’da yapılan değişiklikler Resmi Gazetede yayımlandı.Yapılan değişikliklerle, Yurtdışı İlçe Seçim Kurullarının görevleri ayrıntılı olarak belirlendi, yurt dışı seçmen sandıkları konusunda Dışişleri Bakanlığına verilen görevler art

Seçim Kanunu’nda değişiklik Resmi Gazetede
Paylaş

SEÇİMLERİN Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’da yapılan değişiklikler Resmi Gazetede yayımlandı.

Yapılan değişikliklerle, Yurtdışı İlçe Seçim Kurullarının görevleri ayrıntılı olarak belirlendi, yurt dışı seçmen sandıkları konusunda Dışişleri Bakanlığına verilen görevler artırıldı, seçmen sayısının çok olması durumunda YSK tarafından randevulu oy kullanma işlemine karar verilebileceği belirtildi.

Kanuna eklenen geçici maddeyle, 2016 yılı sonuna kadar Yurtdışı Seçmen Kütüklerinin oluşturulmasında “Adres kayıt sistemine bağlı kalınmayabileceği”, bunun yerine T.C. kimlik numarası ve mevcut bilgilerin kullanılabileceği ifade edildi.

RANDEVULU OY KULLANMA

Kanunun “Yurtdışı Seçmenlerin Sandıkta Oy Vermesi” başlıklı 94/C maddesinde de önemli değişikliklere gidildi. Maddenin birinci fıkrasında yapılan değişiklikle, seçimden 45 gün önce başlayan oy verme süresinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından kısaltılabileceği, oy vermede gün içindeki oy verme saatlerinin YSK tarafından belirlenebileceği ve “Seçmen sayısının fazla olması durumunda kendisi için belirlenen günde ve sandıkta oy kullanmasına karar verilebileceği” ifade edildi.

PASAPORTA MÜHÜR BASILMAYACAK

Kanunun gümrük kapılarında oy kullanmayı düzenleyen 94/E maddesinde yer alan oy kullanma süresini 75 gün olarak belirleyen hüküm, “45 gün” olarak yenilendi. Düzenlemenin önceki halinde yer alan “pasaporta mühür vurulması” işleminden vazgeçildi.

Gümrük kapılarında oy kullanma işleminin sadece giriş ve çıkışlar sırasında yapılabileceğine dair hüküm de yasa metninden çıkarıldı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kart’tan Karakullukçu hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

CHP’den Başbakana Haşimi sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...