09 Ekim 2016 09:33

Dicle Deli mezarı başında anıldı

Ankara katliamında yaşamının yitiren Dicle Deli mezarı başında marşlarla, şiirlerle, dualarla anıldı. 

Paylaş

10 Ekim 2015 Ankara katliamında yaşamını yitiren Dicle Deli (18), Zeytinburnu Silivrikapı Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Deli'nin ailesi, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN), Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER), İşçi Mücadele Derneği temsilcilerinin yanı sıra katliamda bir bacağını kaybeden Cafer Altun ve Deli'nin onlarca yoldaşı katıldı. Devrim mücadelesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başlayan ve "Dicle yoldaş ölümsüzdür" sloganının atıldığı anmada yoldaşları, Deli'nin mezarına çiçek bıraktı. 

Anmada ilk söz alan İstanbul TÜMBEL-SEN 1 No'lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı yargı sürecine dikkat çekerek "Hazırlanan iddianamelerin ne kadar boş olduğunu görüyoruz" dedi. Bu ülkede demokrasi mücadelesi verenler üzerinden hep katliamlar yaşandığını söyleyen Kılıcı, "Ama biz barışseverler ve insan hakları savunucuları olarak kaybettiğimiz barış güvercinlerine bir söz verdik. 'Unutmadık unutturmayacağız, katilleri tanıyoruz' dedik. Ankara'da bu katliamın 7 Kasım'daki davasına katılarak bu konunun en yılmaz, kararlı savunucuları olduğumuzu ortaya koyacağız" diye konuştu. 

'DİCLE ŞEYH SAİT'İN MİSAFİRİDİR'

Kılıcı'nın ardından konuşan Deli'nin amcası Reşit Deli, "Dicle Şeyh Sait'in misafiridir. İnanıyorum ki arkasında Kürdistan mücadelesini bıraktı. Kardeşim, arkadaşım rahat uyu. Allaha şükür sen bizim için barış güvercinisin. İnanıyorum ki şahadetin Türkiye'de demokrasi'nin yeşermesi için bir temel olacak. Biz yaşadığımız sürece seni ailen olarak Kürt halkı olarak unutmayacağız" dedi. Deli'nin amcasından sonra konuşan İstanbul Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Özer de, "Katliamı engellemesi gerekenler sorumluları yargı önüne çıkarmak yerine sorumluları koruyup kolladı" diyerek mücadele mesajı verdi. 

Anma, söylenen şiir ve türkülerle son buldu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hakim ve savcı alımına ilişkin başvurular, 11 Ekim'de

SONRAKİ HABER

Öğretmenlere karşı FETÖ projesi devrede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...