09 Ekim 2016 08:23

Kapatmalar Hollanda’da protesto edildi

Aralarnda Hayatın Sesi TV ve IMC TV’nin de olduğu 23 medya kuruluşunun kapatılması Hollanda’da protesto edildi. 

Paylaş

Hollanda Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu DİDF’in çağrısıyla başkent Amsterdam’ın Dam Meydanı’nda yapılan gösteriye Hollanda Gazeteciler Sendikası (NVJ) Genel Sekreteri Thomas Bruning ve Sosyalist Parti Milletvekili Sadet Karabulut da katıldı. Eyleme Hollanda basınından gazeteciler ve fotografçılar da katıldılar.

Eylemde konuşan Hollanda DİDF başkanı Nuri Karabulut, Türkiye hükümetinin antidemokratik ve hukuk dışı uygalamlarına değinerek, son olarak aralarında gerçekleri ekrana getiren İMC, Hayatın Sesi gibi kanalların da olduğu televizyonların susturulması Türkiye’de basın ve düşünce özgürlüğüne vurulmuş büyük bir darbe olduğunun belirtti. DİDF başkanı, darbeden güç alan AKP/Erdoğan rejiminin bundan sonra da saldırılarına devam edeceğinı dile getirerek, mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı.

‘HALKIN ELEŞTİREL SESİ DUYULMAK İSTENMİYOR’

Hollanda Gazeteciler Sendikası (NVJ) Genel Sekreteri Thomas Bruning, sendika olarak Türkiye’deki meslektaşlarıyla “dayanışma içinde olmak istediğimiz için” burada olduğunu belirterek, “Türkiye’de son yıllarda herşey karanlığa doğru gidiyor. Avukatlar için, sendikalar için, gazeteciler için, Erdoğan ve AKP’ye eleştirel yaklaşan herkes için karanlık. Ve bundan dolayı Türkiye halkı için karanlık. Çünkü halkın eleştirel sesi duyulmak istenmiyor. 120’den fazla gazeteci cezaevinde. Bu hafta 12 televizyon kanalı kapatıldı. Basın özgürlüğü demokrasinin oksijenidir. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasi duraklar. Türkiye’deki meslektaşlarımızı karanlıkta bırakmayalım” dedi.  

‘AB GÖRÜŞMELERİ DURDURULMALI’

Hollanda Sosyalist Parti (SP) milletvekili Sadet Karabulut da Türkiye’de gazetecilerle, demokrasi ve özgürlükler için mücadele edenlerle dayanışma içerisinde olduğunu söyleyerek, Hollanda hükümetini ve AB’yi eleştirdi. Hollanda Başbakanı Rutte’yi “havlayan ancak ısırmayan” olarak niteleyen milletvekili, Hollanda’nın ve AB’nin Türkiye ile yaptıkları AB üyeliği görüşmelerinin derhal durdurulmasını talep etti. (Amsterdam/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de gazeteciler basına özgürlük istedi

SONRAKİ HABER

EMEP: 10 Ekim sadece anma günü değil, bir mücadele günüdür 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...