09 Ekim 2016 08:12

Ankara katliamında yitirilenler Malatya’da anıldı

10 Ekim Ankara katliamında yaşamı yitirilenler Malatya’da mezarları başında anıldı.  

Paylaş

10 Ekim Ankara katliamında yaşamı yitirilenler Malatya’da mezarları başında anıldı. 

Anmalara katliamda yaşamını yitirilenlerin aileleri, sendikalar ve siyasi partiler katıldı. Yapılan konuşmaların ardından 10 Ekim saat 10:00'da Malatya tren garında yapılacak olan anmaya çağrı yapıldı.

Oğlunun mezarında konuşan Ata Önder Atabey’in annesi Halime Atabey,“Hepimizin acısı büyük. Burada 101 aile var. Bizim çocuklarımız barış, özgürlük için gittiler. İnsanlar ölmesin bu ülkeye huzur gelsin diye gittiler ama olmadı yok ettiler çocuklarımızı. Yeter artık analar ağlamasın. Benim oğlum öğretmendi. İnsan gibi insandı. Çabuk elimizden aldılar. Kime dokunduysa sevgi bırakmış oğlum. Bir yıldır sevgi yağıyor bize” dedi.

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Tüm Türkiye’de demokrasi isteyen, barış isteyen, emekten yana KESK, DİSK, TMMOB ve TTB olarak 10 Ekim günü bu ülkeye barış gelsin, çocuklarımız ölmesin diye gittik. O gün bir araya gelen insanların yüreği tertemizdi. Kara cellatlarını gönderip 101 canımızı aldılar. 500 den fazla canımızı yaraladılar.  Öfkemizi içimizde tutuyoruz ama isyanımız var. Bu ülkede barış diyen insanlar öldürülüyor. Buna isyan ediyoruz.” 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Canımızdan koparılan dostlarımızı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Onlara söz veriyoruz onların barış mücadelesine sahip çıkacağız. Bu katliamı yapanlardan gerek siyasi, gerek ise hukuksal olarak hesabını soracağız” diye konuştu.

Kasım Otur’un mezarı başında duygularını paylaşan BTS şube başkanı Hasan Akdemir şöyle konuştu: “Halen anaların gözyaşı dinmiyor. Biz bu ülkenin emek örgütleri barış talebimizle Ankara’daydık, bunu gören karanlık yüzler Ankara’yı kana buladılar. Biz yaşamını yitiren arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Barış gelinceye kadar emek ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

Canberk Bakış’ın mezarı başında konuşan EMEP İl Başkanı Kemal Gültekin, “Ailelerimizin acısı hiçbir sözle dinecek gibi değil. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama biz kocaman bir aileyiz. Emin olun Aileler kadar bizim de canımız yanıyor. Canberk’in arkasından ve bütün hayatını kaybeden arkadaşlarımızın arkasından söyleyecek çok şey var. Şunları ifade edebiliriz belki savaş halen devam ediyor. Cani İŞİD çeteleri insanları katletmeye devam ediyor.Canberk senin arkandan yoldaşların, arkadaşların, emek güçleri İŞİD çetelerine karşı mücadeleyi büyüterek devam ediyor. Senin arzun olan barış, bu ülkeye, dünyaya gelinceye kadar da hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da 4 kişinin öldürüldüğü olayda 1 polis tutuklandı

SONRAKİ HABER

10 Ekim'de kaybedilenlerin mezarları ziyaret ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa