08 Ekim 2016 17:10

115'inci haftada da hasta mahpuslar soruldu

Yüksel Caddesi'nde bir araya gelen Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, 115'inci haftada cezaevindeki kötü koşullara ve hak ihlallerine dikkat çekti

Paylaş

Kızılay Yüksel Caddesi'nde 115'inci haftada da bir araya gelen Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri ile çok sayıda yurttaş hasta mahpusların durumuna ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. "Hasta tutsaklar derhal bırakılsın" pankartını açan inisiyatif üyeleri, "Hasta tutsaklara özgürlük" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganlarını attı. İnisiyatif adına açıklamayı Ziya Cebeci okudu.

'ÜÇ KİŞİLİK KOĞUŞLARDA 10'DAN FAZLA İNSAN KALIYOR'

Cebeci, darbe süreci ile beraber cezaevlerinde kapkara bir dönem başladığına dikkat çekti. Cebeci, üç kişilik koğuşlarda ondan fazla mahpusun kaldığını ve cezaevlerinin adeta toplama kampına çevrildiğini belirterek, cezaevlerinde yeterli ısınma, havalandırma ve sıcak su karşılanmadığını söyledi. 

'ÇOCUKLARA YÖNELİK ŞİDDET HIZ KAZANARAK DEVAM EDİYOR'

Şırnak Cezaevi'nde meydana gelen yangında ölen iki çocuk için hala bir açıklama yapılmadığına dikkat çeken Cebeci, şunları söyledi: "Cezaevlerinde çocuklara yönelik şiddet ve darp hiç hızını kesmeden devam ediyor. Aileleri ile görüştürülmüyor, haberleşme haklarından mahrum ediliyorlar."

'CEZAEVLERİ CAN GÜVENLİĞİNİN OLMADIĞI YERLER OLAMAZ!'

Cezaevlerinin devletin esir kampının olmadığına vurgu yapan Cebeci, hapishanelerin can güvenliklerin ortadan kaldırılan ve cana kastedilen yerler olmadığını söyledi. Cebeci, şöyle dedi: "Birçok hasta mahpus kaderlerine terk edilmiş vaziyette tedavileri yapılmadan bekletilmektedir. Bu uygulamalar insanlık suçudur. Devlet bu uygulamaları derhal ortadan kaldırmalı, hapishanelerde can güvenliklerini sağlamalı ve insanca yaşama koşulları oluşturulmalıdır." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde ön yerel seçimler yapıldı 

SONRAKİ HABER

Necdet İşözü: Önce hayaller ölür sonra insanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...