08 Ekim 2016 13:35

Esenyalı Kadın Dayanışması Sennur Sezer’i andı

Bir yıl önce kaybettiğimiz şair ve yazar Sennur Sezer’i anmak için birçok kadın Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’nde bir araya geldi. 

Paylaş

Sinevizyon öncesi yapılan konuşmada Sennur Sezer’in her zaman haksızlığa, baskıya, şiddete karşı oluşuna değinilirken “İşçi sınıfının, emekçilerin ve ezilenlerin şairidir. Dizelerine işçilerin ve kadınların yaşam mücadelelerini  taşımıştır. Derneğimiz içinde ayrı bir önemi vardı Sennur Sezer’in. Açılış etkinliğimize katılarak şiirleriyle bize destek olmuştur” denildi. 

Şair için hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından, “Sesimi arıyorum” şiirinin okunması ile etkinliğe devam edildi. Etkinlik sonrası yapılan konuşmalarda, kadına yönelik artan şiddete, yeni eğitim-öğretim yılında okullarda yaşanan sıkıntılara, görevden alınan öğretmelere, televizyon ve radyoların kapatılmasına yönelik tepkiler öne çıktı.

Dernek başkanı Adile Doğan;”Sennur Abla’nın ölümünden sonra güçlü bir şairi, bir yoldaşı, bir işçi kadını anlatmak için bir anma yapmak istediklerini fakat 10 Ekim’de barış talebi için Ankara’da buluşan emekçilerin, öğrencilerin, kadınların bombalar patlatılarak katledilmesi yüzünden etkinliği gerçekleştiremediklerini “Tam bir yıl sonra bugün hala insanlar ölüyor. Artık bombalar sadece mitinglerde değil düğünlerde, metroda, sokakta da patlıyor. Korkarak yaşayamayız. Ancak hep birlikte mücadele ederek korkuyu yenebiliriz” dedi. 

Cemile adında bir kadın konuk, bir çok öğretmenin FETÖ’cü olmadığı halde Eğitim-Sen’li olduğu için görevden alındığını ve halkın görevden alınan öğretmenlerle ilgili birşey yapmamasına duyduğu tepkiyi paylaştı. “Bir çok yerde  öğretmen açığı olduğu halde Milli Eğitim Bakanı eğitim yılının iyi başladığını, herkesin mutlu, huzurlu olduğunu söylüyor ve hala insanlar bunlara inanıyor.”dedi.

İsminin Pınar olduğunu söyleyen bir başka kadın konuk; okul açıldığı halde hala ders kitapları olmadığı için çocuklarının derslerinin boş geçtiğini söylüyor.

Etkinliğe katılan bir öğretmen ise, özel bir anaokulunda çalıştığını 15 Temmuz ile ilgili hazırlanan bildirilerin onların okullarına da geldiğini,daha okuma yazma bilmeyen çocuklara da bu bildirilerin dağıtıldığını ayrıca 15 Temmuz şehitleri için bir köşe hazırlamalarının zorunlu olduğunun söylendiğini anlatıyor.

‘İZLEDİĞİMİZ KANALLAR OHAL BAHANESİYLE KAPATILDI’

İsminin Fatoş olduğunu söyleyen bir başka kadın konuk da Başbakanlık kararlarıyla kapatılan tv ve radyolara dair düşüncelerini paylaştı; “Artık televizyon izlemiyorum. Çünkü gündeme ilişkin doğru haber alabildiğim bütün kanallar OHAL bahanesi ile  kapatıldı. Hepimiz izledik İMC Tv’nin ve diğer kanalların kapatılmasını ama hiçbirimiz karşılık vermedik, direnmedik. Kendime soruyorum neden korkuyorsun diye? Biz değil miydik Gezi de aylarca sokaklara çıkan? Peki şimdi ne oldu? Sadece sosyal medyadan değil sokağa çıkarakta tepkimizi artık göstermeliyiz. Televizyonlar kapatılırken izlemek yerine daha çok sahiplenip bizlerde direnmeliydik” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrasında 10 Ekim katliamının yıl dönümünde katliamda hayatını kaybedenleri anmak için Pazar günü Kadıköyde gerçekleştirilecek mitinge çağrıda yapıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TGS Genel Kurulu: Basın özgürlüğü için birlikte mücadele

SONRAKİ HABER

'Ortak mücadele ile tüm saldırıları geri püskürteceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...