08 Ekim 2016 13:10

Eğitim Sen öğretmenlerin görevlerine iadesi için stant açtı

Eğitim Sen 3 No’lu Şube üyeleri Mecidiyeköy Metrosu önünde imza stantı açarak öğretmenlerin görevlerine iade edilmesini istedi.

Paylaş

KESK’e bağlı Eğitim Sen 3 No’lu Şube üyeleri Mecidiyeköy Metrosu önünde ‘İşimize, geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz’ başlıklı bildiri dağıtarak, imza standı açtı. 

OHAL’in kaldırılması Kanun Hükmünde Kararnamelerin geri çekilmesi ve kamu emekçileri derhal işlerine geri döndürülmesini isteyen eğitim emekçileri stantta ‘Öğretmenime dokunma’, ‘Kadrolaşmaya, yandaş kayırmaya hayır’, ‘Öğretmen öğretmendir terörist sensin’, ‘OHAL'e hayır’, ‘Barışı savunduk savunacağız’, ‘Öğretmenler mesleğime iade edilsin’ yazılı dövizler açtı.

Dağıtılan bildiride “AKP,  15 Temmuz darbe girişiminden sonraki süreci her türden darbenin panzeri olan demokratikleşme ile karşılamak yerine yeni bir darbe ile derinleştirerek devam ettiriyor. Darbeyi fiili başkanlık sistemini oturtmanın kaldıracı, yaygın bir tasfiyenin, devleti otoriter ve diktatöryal doğrultularda yeniden yapılandırmanın gerekçesi haline getirildi. 15 Temmuz darbe girişimini savuşturarak, kendini sağlama alan iktidar, okun sivri ucunu, kamu emekçilerine, işçilere, akademisyenlere, gazetecilere ve toplumsal muhalefete yöneltti” ifadelerine yer verildi. 

Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamunun tasfiyesine hız verildiğine, seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından kayyımlar atanarak, halkın iradesinin gasbedildiğine dikkat çekilen bildiride, ‘darbecilerle mücadele’ adı altında emekçilere, işçilere, toplumsal muhalefete bedel ödetilmeye çalışıldığı vurgulandı. Bildiride “Laik, bilimsel, demokratik ve ana dilde eğitim taleplerimiz ve sendikal eylemlerimiz suç sayılarak işten çıkarılma nedeni haline getiriliyor. ‘İdari kararlarla’ soruşturuluyor, cezalandırılıyor, kovuşturuluyor. 672 sayılı KHK ile daha önce açığa alınan 50.875 eğitim emekçisinin 28.163’ü ihraç edildi. Darbe sonrası, OHAL uygulamaları ve KHK’lerle 100 bini aşkın kamu emekçisi tasfiye edildi. Hukuksuzluk diz boyu. Yeni dönem eğitim öğretim yılına öğrenciler öğretmensiz başladı, pek çok okul açılmadı, 1 milyonun üstünde öğrencinin eğitim hakkı engellendi” ifadelerine yer verildi. 

Eğitim Sen ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin derhal görevine iade edilmesi, iş güvencesini ortadan kaldırmayı hedefleyen düzenlemelere son verilmesi talepleriyle Kadıköy, Kartal ve Avcılar’da da imza stantları açtı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

KESK yöneticileri Gaziantepli üyeleriyle biraraya geldi

SONRAKİ HABER

TGS Genel Kurulu: Basın özgürlüğü için birlikte mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa