09 Ekim 2016 00:50

Tersane Komutanlığında mobing ve taciz iddiası

Milli Savunma Bakanlığına bağlı İstanbul Tersanesi Komutanlığı boya/raspa bölümünde çalışan Derya Ceylan açtığı mobbing davası sonrası işten atıldı.

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
İstanbul

MİLLİ Savunma Bakanlığına bağlı İstanbul Tersanesi Komutanlığında boya/raspa bölümünde çalışan Derya Ceylan açtığı mobbing davası sonrası işten atıldı. İşe iade davası açan ve haziran 2016’da davayı kazanan Ceylan, 10 Ekim’de Anadolu Adliyesinde görülecek mobbing davası için kadınlara ve kadın örgütlerine destek çağrısında bulundu. 

2009’da çalışmaya başlayan Derya Ceylan 7 yıl boyunca çalıştığı bölümde amirlerin, grup müdürünün tacizlerine maruz kaldığını belirtti. Bölümün tek kadın çalışanı olan ve sürekli sözlü tacizlere maruz kaldığını gazetemize anlatan Ceylan, işyerine mobbing davası açtıktan sonra işten atıldığını söyledi. Ceylan “İşe girdiğimde amirler ‘Seni işe alırken erkek olduğunu sanarak işe aldık. Derya isimli kadın olduğunu bilseydik seni burada işe almazdık’ diyerek mobbinge başladılar. Çalıştığım bölümde 2013 yılına kadar kadın tuvaleti yoktu. Zorunlu kalmadıkça tuvaleti kullanmıyordum. Ayrıca erkekler için duş alma yerleri vardı ve oraların da kapısı yoktu. Koşullarımdan dolayı mide, bağırsak ve hemoroid sorunları yaşıyorum. Grup Müdürü A.F. tarafından sözlü cinsel tacizler yaşamaya başladım. 2010 yılında Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde anksiyete teşhisi konuldu. 2015 yılında da yine aynı hastanede bipolar bozukluk teşhisi koydular” dedi.

Yaşadıklarından sonra iş yerine mobbing davası açtığını belirten Ceylan, bunun üzerine 2016 mart ayında işten atıldığını, işe iade davası açarak bu davayı da kazandığını söyledi. Kadınları kendisine destek olmaya çağıran Ceylan, iş yerinde çok yoğun biçimde tacize uğrayan kadınlar olduğunu iddia etti. Kadınların korktukları ve tehdit edildikleri için yanında olmadıklarını aktaran Ceylan “Örtbas edilen her şeyin ortaya çıkarılması için herkesten beraber olmayı, dayanışmayı bekliyorum. Çünkü kadınlar korkuyor, konuşamıyor. Konuşamadıkları için de taciz, mobbing devam ediyor. Bu nedenle herkesin desteğini bekliyorum” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Avrasya Tüneli geçiş fiyatı 4 dolar artı kdv olacak

SONRAKİ HABER

KESK yöneticileri Gaziantepli üyeleriyle biraraya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...