08 Ekim 2016 12:12

‘Yaşıyorsak Borçluyuz’ kitabı tanıtıldı

İlhami Şahbaz ve Yücel Demirer'in birlikte hazırladığı 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 21 tanığının yazılarının bulunduğu kitabın tanıtımı yapıldı.

Paylaş

İlhami Şahbaz ve Doç. Dr. Yücel Demirer'in birlikte hazırladığı ve Kocaeli'den 10 Ekim mitingi için Ankara'ya giderek katliamın tanıklığını yaşayan 21 insanın yazılarının bulunduğu Yaşıyorsak Borçluyuz isimli kitap 10 Ekim'in yıl dönümünde yayımlanacak. Eğitim Sen Kocaeli Şubesinde düzenlenen etkinlikte kitabın tanıtımı yapılırken, Ankara Katliamı’nda hayatını yitirenler de anıldı.

Kitabı hazırlayanlardan Eğitim Sen üyesi İlhami Şahbaz yaptığı konuşmada, “Kocaeli; bütün farklılıkları içinde barındıran, emek tarihi açısından direnişlerle dolu bir il. Bu kitapta 10 Ekim için nasıl örgütlendik, katliamdan geri kalanlar nedir, bunu anlatmaya çalıştık. 2015 yılı AKP’nin sona yaklaştığının işaretlerinin görüldüğü bir yıldı. Barış çağrısının katliamla kesişmesi diğer katliamlardan farklıdır. Sadece Kürtlerin şahsında değil barış diye yola çıkan Karadenizlisinden Kürt’üne kadar kanların birbirine karıştığı bir katliamdır. 10 Ekim’den kurtulanların hiçbiri yaşadığına sevinmedi. Ölen arkadaşlarımız bize siper olan arkadaşlarımızdı. Kitabın başlığını buradan çıkardık. Hayattaysak o arkadaşlarımıza borçluyuz. Elbette ödeyemeyiz. Onları unutturmayarak barış bayrağını daha ileri taşıyarak ödeyebiliriz” dedi.

GELİRİ 10 EKİM-DER’E

Kitabın bir diğer hazırlayıcısı olan Doç. Dr. Yücel Demirer ise, Ankara, Suruç, bütün katliamlar birbirinden acı. 20-40 yıl sonra tarihini yazanlar 10 Ekim’i tarihsel bir köşe başı olarak yorumlayacaklar. Kitabı 20 TL’den isteyenine ulaştırıyoruz, gelirini 10 Ekim’den sonra kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneğine aktaracağız” dedi. Tanıtım sonrası bir de söyleşi gerçekleştirildi.  (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'daki 'terör operasyonu'

SONRAKİ HABER

ŞPO: Şehirler şirketlerin ihtiyacına göre planlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa