08 Ekim 2016 11:57

Medya üzerindeki karartma Didim'de protesto edildi

Didim'de bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, televizyon ve radyoların kapatılmasına, basın üzerinde uygulanan baskılara tepki gösterdi.

Paylaş

Aydın'ın Didim ilçesinde, Demokrasi Platformunun çağrısıyla kent meydanında bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, televizyon ve radyoların kapatılmasına, basın üzerinde uygulanan baskılara tepki gösterdi.

Platform adına ortak açıklamayı yapan Adnan Gürkan şunları belirtti: “Darbecilere, devlete karşı ilan ettik söyledikleri OHAL’e dayanarak aralarında Hayatın Sesi TV, İMC TV, TV10, Zarok TV’nin bulunduğu isimlerini burada tek tek sayamayacağımız kadar çok 12 TV ve 11 radyoyu kapattılar. Evrensel Gazetesi Mersin Muhabiri Cemil Uğur’u haber izlediği için, gazetecilik yaptığı için tutukladılar. Hayatın Sesi TV şafak vakti işe giden işçilere mikrofon uzatan, işçilerin sorunları ile ilgili programlar yapan tek televizyondu. Şimdi anlı şanlı fabrikalarda üç kuruşa çalıştırılan işçilere kim mikrofon uzatacak? İşçiler sorunlarını, ne yapmalı, nasıl yapmalı diye sorular sorup cevaplar arayarak hangi ekranda konuşacaklar? Çocuklar için Kürtçe yayın yapan bir çizgi film kanalı niye kapatılır? Kapatılan bu televizyonlara, radyolara sahip çıkmak, gerçeğe , doğru haber alma hakkına ve kendi sesimize sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Açıklamanın ardından söz alan CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş şunları söyledi: “Biz bugün özgür basının, yazarların susturulmasına tepki göstermezsek yarın Sözcü gazetesi de kapatılacak, Halk TV de kapatılacak ve arkasından CNNTürk de kapatılacak. Bundan emin olabiliriz. Bugün Didim’de binlerce dönüm arazi özelleştirme idaresinin uhdesine geçirilerek satılmaya çalışılıyor. Bugün Didim’in geleceği karartılmaya çalışılıyor. Bunları ancak özgür basın duyurabilir, bizim sesimizi ancak onlar yansıtabilir. İşte bunun için hepimiz özgür basının susturulmasına karşı tek vücut, tek ses olmalıyız.”(Didim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Bu davanın peşini bırakmayacağız’

SONRAKİ HABER

Akyol, Gündem'in mühürlenen binasından uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...