08 Ekim 2016 11:43

Külter'in annesi Cumartesi Anneleri'ne teşekkür etti

Hurşit Külter'in annesi, aylar sonra oğlunun yaşadığını duyduğu anı 'Sevinçten bayılmak üzereydim, kendimi tutamadım ağladım' sözleriyle anlattı.

Paylaş

 Hurşit Külter'in annesi, aylar sonra oğlunun yaşadığını TV'den duyduğu anı 'Sevinçten bayılmak üzereydim, kendimi tutamadım ağladım' sözleriyle anlattı. Külter ailesi, başta Cumartesi Anneleri olmak üzere mücadele eden herkese teşekkür etti.

Şırnak'ta 27 Mayıs günü gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Hurşit Külter aylar sonra Kerkük'te yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Anne Zehra Külter, oğlunun yaşadığını TV'den duyduğu anı "Sevinçten bayılmak üzereydim, kendimi tutamadım ağladım" sözleriyle anlattı.

"Bütün kurumlar, halk ve anneler Hurşit'in akıbeti için çok emek verdiler" diyen anne Külter, oğluna kavuşmayı annelerin mücadelesine borçlu olduğunu söyledi ve ekledi: "Eğer halkın tepkisi ve duyarlılığı olmasaydı belki bir daha oğlumu göremeyecektim. Tek temennim tüm çocukları kayıp annelerin de bir gün bu şekilde sevinmeleridir. Bütün kayıpların ailelerine bir an önce kavuşmasını istiyorum. Onlar bulunana dek biz onların yolunda olacağız, akıbetlerini sormaktan geri adım atmayacağız."

Çocuklarını kaybeden annelerin acısına ortak olduğunu belirten Külter, bundan sonra da tüm annelerin acısını paylaşmaya devam edeceğini söyledi. Külter, "Hurşit'i bulabildik, umarım bir gün bütün kayıpları da bu şekilde buluruz. Hiçbir zaman kayıpları aramaktan geri durmayacağız. Oğlumu bulmuş olsak da halen içimiz rahat değil. Oğlumuzu bulduk, sevindik, fakat asıl sevinç tüm kayıpların bulunduğu anda yaşayacağız" dedi.

Anne Külter, oğlunun akıbetinin ortaya çıkması için mücadele eden herkese çok teşekkür etti.

Külter'in abisi Cihat Külter ise, Hurşit Külter'in yaşadığını öğrendikten sonra ailece yeniden doğmuş gibi olduklarını dile getirdi. Külter, "Bu süreçte tek amacımız Hurşit'ten bir haber almaktı. Şırnak'taki yasak nedeniyle elimizden bir şey gelmiyordu ve gün geçtikçe umutlarımız tükeniyordu. Ama şimdi çok mutluyuz. Bu süreçte başta Cumartesi Anneleri olmak üzere bütün halkımıza verdikleri büyük destekten dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hurşit Külter'in abisi Kamil Külter de, "Bu süreçte kardeşimizin akıbeti için çok mücadele verildi. Bu mücadelenin başını da Cumartesi Anneleri çekti. Bugün ortaya çıkan sonuç elbette bu mücadele sayesinde oldu ve biz mücadele veren herkese minnettarız" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim duvarına ceza!

SONRAKİ HABER

‘Bu davanın peşini bırakmayacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...