08 Ekim 2016 11:14

Yaşam savunucuları: Bukla bu maceradan vazgeç

Yaşam alanı savunucuları Bukla Tur'un Doğu Karadeniz dağlarında Çamlıhemşin Palovit Vadisi'nde yapacağı 'Macera Parkı'nı protesto etti.

Paylaş

Yaşam alanı savunucuları Bukla Tur'un Doğu Karadeniz dağlarında Çamlıhemşin Palovit Vadisi'nde yapacağı “Macera Parkı”nı protesto etti. İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Bukla Tur önünde bir araya gelen yaşam alanı savunucuları “Bukla bu maceradan vazgeç” pankartı açtı. Ellerinde “Bukla yaşamıma dokunma”, “Bukla Palovit'ten defol”, “Bal ormanıma dokunma” dövizleri açan yaşam savunucuları kemençe ile karadeniz ezgileri söyledi.

Burada konuşan İsmail Akyıldız, “Eylül ayının ortalarında başlatılan ve 20 Eylül’de yaşam savunucuları tarafından durdurulan  çalışmalar tekrar ve bu defa hızla başlatıldı. Dünyanın en görkemli yaban vadilerinden birine de beton dökülüyor. Bukla Tur halkın bütün karşı koymasına, öfkesine, protestosuna rağmen  benzerine az rastlanır bir gözükaralıkla ilerliyor” dedi.

Bölgenin biyolojik çeşitlilik bakımından dünya çapında önemli 200 ekolojik bölgeden, Avrupa’da ise acil korunması gereken 100 ormandan biri olarak gösterildiğini ifade eden Akyıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Fırtına vadisi ormanları Türkiye’nin yağmur ormanlarıdır. Vadinin içerisinde büyüleyici güzellikte, dünyada üç bölgede bulunan şimşir ormanlarından biri yer alıyor. Fırtına Vadisi ve yan kolu olan ve içinden Palovit deresinin aktığı havzadaki şimşir ormanları, ülkenin en bozulmamış orman ekosisteminden biri olarak değerlendiriliyor. Böyle zengin bir habitatın içerisine macera parkı yerleştirmeyi düşünen zihniyetlerin amacı rant değilse nedir? Bölgede turizmin geliştirilmesine yönelik yapılan her proje, yeni projelerin oluşmasına ve yaylalarda turizm merkezlerinin açılmasına neden olacaktır. Bu durum bölgenin zengin biyolojik çeşitliliğine özellikle de yaban hayatına büyük zararlar verecektir.”

Açıklamasında Akyıldız, doğayı paraya çevirme, cenneti para ile takas etme fikrine karşı mücadele edeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haziran’dan ‘Laikliği kazanacağız’ buluşması

SONRAKİ HABER

10 Ekim duvarına ceza!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...