08 Ekim 2016 11:01

FABİSAD: Hoşçakal Gio...

Giovanni Scognamillo’nun ölümünün ardından sinema dergileri, yazarlar ve kurumlar Scognamillo için mesajlar paylaştı.

Paylaş

Giovanni Scognamillo’nun ölümünün ardından sinema dergileri, yazarlar ve kurumlar Scognamillo için mesajlar paylaştı. Fantazya Ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD), resmi sosyal medya hesabından “Ustamız Giovanni Scognamillo'yu kaybettik. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Hoşçakal Gio...” dedi.

FABİSAD, Türkiye’de fantazya, korku ve bilimkurgunun tanıtılması, yaygınlaştırılması, hayal gücünün öneminin vurgulanması ve bu türlerde eserler üretilmesini teşvik etmek için usta sanatçı Giovanni Scognamillo’ya ithaf ederek her yıl “Gio Ödülleri”ni dağıtıyor.
FABİSAD, Giovanni Scognamillo’yu “ülkemizde henüz fantazya, korku ve bilimkurgunun konuşulmadığı, sanatsal üretimlere konu olmadığı yıllarda ortaya koyduğu yapıtlarıyla bu türlerin öncülüğünü yapmış bir sanatçı; araştırmaları, öyküleri kısacası ürettiği her eserle bu türlerle ilgilenenlerin ufkunu açmış, sanatçıları cesaretlendirmiş bir rehber.” olarak tanıtıyor.

Sinema Yazarları Derneği SİYAD ise yaptığı açıklamada “Onursal üyemiz Giovanni Scognamillo'yu yitirmenin derin üzüntüsü içindeyiz... Ailesinin ve hepimizin başı sağolsun.” dedi.

TÜRKİYE SİNEMASININ YAŞAYAN BELLEKLERİNDEN BİRİYDİ

Altyazı Sinema Dergisi: Sinema tarihçisi, eleştirmen, yazar, araştırmacı, “İstanbul’un Kontu” GiovanniScognamillo 87 yaşında hayatını kaybetti.

Film Arası Dergisi: Türk Sineması’na tarihçi, yazar ve eleştirmen olarak büyük emek veren Giovanni Scognamillo’yu kaybettik. Üzgünüz. Toprağı bol olsun.

Filmloverss: Yaşamını sinemaya adayan; yazar, sinema tarihçisi ve eleştirmen Giovanni Scognamillo’yu kaybettik. Çok üzgünüz...

Hayal Perdesi: Sinema tarihçisi ve yazar Giovanni Scognamillo hayatını kaybetti.

Sait Faik Müzesi: Çok değerli bir sinema tarihçisi ve İstanbul’un son Levanten’lerinden, ışıklarda uyusun...
 
BeyoğluKentSavunması: Beyoğlu’nun en karanlık gecelerinde süzülen her gölgede seni anacağız.

Şenay Aydemir: Giovanni, Türkiye sinemasının yaşayan belleklerinden biriydi aynı zamanda. Onda kalanlar da onunla birlikte gitti.

Onur Ünlü: Giovanni ölür mü lan!

Yekta Kopan: Giovanni Scognamillo, gerçek bir efsaneydi. Sinemadan girip çizgi romandan çıktığımız, edebiyat sokağından kıvrılıp resim meydanında sokuklandığımız sohbetlerini özleyeceğiz hepimiz. Uğurlar ola Giovanni.

Doğu Yücel: Ustamız, rehberimiz, dostumuz Giovanni Scognamillo'yu kaybettik. Her şey için teşekkürler Beyoğlu Kontu...

Ahmet Ümit: Sıra dışı bir yazar, unutulmaz bir sinemacı Giovanni Scognamillo'yu kaybettik. Çok üzgünüz.

Altay Öktem: Beyoğlu kontu, düşlerimizin prensi, kabuslarımızın aydınlık yüzü. sevgili giovanni, ışıklar içinde uyu.

Murat Başekim: Giovanni Scognamillo bir kuşağın cansız hayalgücünü aydınlatan, dirilten yıldırımdı. Unutulmuş kitapları öğreten usta idi. Unutulmayacak.

Nermin Yıldırım: Giovanni Scognamillo da gitmiş... Okulun mülakat sınavından onun kitabı sayesinde geçmiştim. Hayat da onun gibiler sayesinde güzelleşti hep. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Naif Bezwan'dan Hayatın Sesi TV'ye destek ziyareti

SONRAKİ HABER

Haziran’dan ‘Laikliği kazanacağız’ buluşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa