08 Ekim 2016 08:47

İHD: Külter'in açıklaması kayıt dışı gözaltının belgesidir

İHD, gözaltına alındıktan sonra 134 gün haber alınamayan Hurşit Külter'in dün Kerkük'te ortaya çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi 27 Mayıs 2016’dan beri kendisinden haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in Kerkük’te bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. İHD, Külter’in Kerkük’ten yaptığı açıklama için “Kayıt dışı gözaltıların belgesidir” dedi.

Külter ailesinin derneklerine yaptığı başvuru sonrasında Cumartesi Anneleri ve kamuoyuna destek çağrısıyla “Hurşit Külter Nerede” dediklerini ve Hurşit Külter’in akıbetinin açıklanmasını istediklerini ifade eden İHD, “Beklediğimiz açıklama 134 gün sonra akıbetini öğrenmeye çalıştığımız Hurşit Külter’den geldi. Açıklamasına göre; oluşan kamuoyu tepkisi ve karşı duruşuyla Hurşit Külter kayıt dışı tutulduğu yıkık binada öldürülemedi. Yapılan bu açıklama kayıt dışı gözaltıların belgesidir” denildi. 

İHD açıklamasının devamında “Yurttaşının can güvenliğini sağlamakla yükümlü yetkililerin yarattığı güvenliksiz ortamında, 21 yıldır gözaltında kayıplara karşı kesintisiz sürdürdüğümüz mücadelemiz devam edecektir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atakan ve Batuhan’a mektup yaz

SONRAKİ HABER

Mandalina işçisi sömürüden, üretici belirsizlikten şikayetçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...