07 Ekim 2016 18:41

'Rusya ve Suriye hakkında savaş suçu soruşturması açılmalı'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ve Suriye hakkında savaş suçu işledikleri gerekçesiyle soruşturma açılması gerektiğini öne sürdü.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ve Suriye  hakkında savaş suçu işledikleri gerekçesiyle soruşturma açılması gerektiğini öne sürdü.

Dışişleri Bakanlığı binasında, Fransız Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault ile ikili görüşmeye başlamadan önce, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Fransa'nın Suriye, terörizm ve başka uluslararası sorunların çözülmesi için çabalayan ve önemli katkıları bulunan bir ülke olduğunu" iddia etti.

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Kerry, "Rejim, dün gece Suriye'de bir başka hastaneye daha saldırdı, 20 kişi öldü, 100 kişi de yaralandı. Rusya ve Suriye rejimi, hastaneleri, sağlık kurumlarını, çocukları, kadınları neden vurduklarını tüm dünyaya açıklamak zorundadır" dedi. Kerry, "Bunlar savaş suçu soruşturması açılması için yeterli nedenler. Bu saldırıları yapanlar, yaptıkları bu hareketlerden dolayı sorumlu tutulmalıdırlar. Artık kaza diye açıklanamaz, kaza bahanesini geceli yıllar oldu. Sivilleri terörize etmek, askeri hedeflerinin önüne çıkan herkesi öldürmek, hedeflenen bir strateji" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sennur Sezer yaşadığı gibi yazdı, yazdığı gibi yaşadı

SONRAKİ HABER

Rusya: ABD başarısızlığını örtmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...