07 Ekim 2016 16:58

ABD Ulusal Kasırga Merkezi: Matthew Kasırgası hala ölümcül

Matthew Kasırgası, bu sabahtan başlayarak ABD'nin güneydoğu kıyılarına ulaştı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi uyarıda bulundu.

Paylaş

Saatte 232 kilometreyi aşan hızıyla Haiti'nin bazı kesimlerini yerle bir eden ve şu ana kadar gelen bilgilere göre 842 kişinin ölümüne yol açan Matthew Kasırgası, bu sabahtan başlayarak ABD'nin güneydoğu kıyılarına ulaştı.

Haiti'de, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası yardım kuruluşlarının da arama kurtarma çalışmalarına katılmaları ile birlikte, daha çok enkaza ulaşıldığı, bunun da kasırganın gücünü ve etkisini daha açık ortaya koyduğu belirtildi.

Son on yıl içinde ABD'yi vuran en sert kasırga olduğu belirtilen Matthew Kasırgası'nın hızı saatte 156 kilometreye düşmesine rağmen, geçtiği bölgelerde büyük hasara yol açtı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın olağanüstü hal ilan ettiği Florida, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletlerini etkisi altına alan kasırganın kıyıya paralel seyrettiği belirtildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, yönünü kuzeybatıya çeviren kasırganın hala ölümcül derecede tehlikeli olduğunu söyledi. Matthew Kasırgası, Ülkenin güneydoğu kıyı bölgelerinde yaklaşık 1 milyon kişinin elektriksiz kalmasına yol açtı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İşçileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 18 yaralı

SONRAKİ HABER

İdlip ve Hama'da cihatçılar birbirine girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa