07 Ekim 2016 15:05

Suriyeli öğrenciler duvara dönük bekletildi, sopayla dövüldü

Suriyeli öğrenciler, Güngören’deki okullarında yüzleri duvara dönük bir şekilde yan yana dizildi, tek ayak üzerinde bekletildi ve sopayla dövüldü.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Ülkelerindeki savaştan kaçıp gelerek Türkiye’ye sığınan Suriyeli öğrenciler, Güngören’deki okullarında yüzleri duvara dönük bir şekilde yan yana dizildi, tek ayak üzerinde bekletildi ve sopayla dövüldü. Okul idaresi görüntülerden haberdar olmadığını, gerekli incelemeler sonucunda soruşturma başlatılacağını ifade etti.

İstanbul Güngören’de Milli Eğitim Bakanlığı destekli Geçici Eğitim Merkezi (GEM) olarak kullanılan Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu binasında Suriyeli olduğu iddia edilen öğrencilere işkence görüntüleri ortaya çıktı. Suriyeli mültecilerin ders aldığı okulun yakınlarında yaşayan okurumuz tarafından Evrensel’e ulaştırılan görüntülerde, aralarında 4 kız öğrencinin de bulunduğu 10 öğrenci okul bahçesinde yüzleri duvara dönük, ellerini duvara dayamış bir şekilde tek ayak üzerinde bekletiliyor. Öğrencilerin başında bekleyen eli sopalı, beyaz gömlekli bir şahıs öğrencileri dövüyor. Bu şahsın öğretmen olup olmadığı ise bilinmiyor.

‘HABERİMİZ YOK’

4 Ekim günü saat 17.05’te çekilen görüntüler üzerine ulaştığımız GEM Müdür Yardımcısı Muhammet Çandarlı, kendilerine konuya dair bir şikayet gelmediğini söyleyerek, “Görüntüler doğruysa yapılan uygulama yanlıştır. Daha önce böyle bir olay yaşanmadı. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra konuyla ilgili soruşturma başlatılır” dedi. Suriyeli öğrencilere Arap öğretmenler tarafından eğitim verildiğini ifade eden GEM İdarecisi Salih Aslan da durumdan haberdar olmadığını söyledi.

Okulda saat 15:00’ten 19:30’a kadar Suriyeli mülteci çocuklara eğitim ve öğretim veriliyor. Ülkelerindeki savaş nedeniyle yaşadıkları yeri terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeli öğrenciler İstanbul’da toplam 73 Geçici Eğitim Merkezi’nde (GEM) eğitim ve öğretim alıyor.

ÖNCEKİ HABER

Yücel Boru’da iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Fabrikanın atık kanalına düşen işçi yaralı kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...