18 Mayıs 2012 09:46

Öğretmenlere performansa göre atama

Yeni sisteme göre, öğretmenler belirli dönemlerde sınava tabi tutulacak, aldıkları puanlar performansları ile birleştirilip bir üst seviyeye yükseltilecek. Başöğretmenliğe kadar çıkabilecek eğitimciler istediği şehirde, istediği okulu tercih edebilecek.(MEB), öğretmenlerin rotasyonu (tayin) için köklü bir değişikli

Öğretmenlere performansa göre atama
Paylaş

Yeni sisteme göre, öğretmenler belirli dönemlerde sınava tabi tutulacak, aldıkları puanlar performansları ile birleştirilip bir üst seviyeye yükseltilecek. Başöğretmenliğe kadar çıkabilecek eğitimciler istediği şehirde, istediği okulu tercih edebilecek.

(MEB), öğretmenlerin rotasyonu (tayin) için köklü bir değişikliğe gidiyor. Öğretmen  ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde değişiklik yapacak olan Bakanlık, rotasyonu kaldırıp bunun yerine  planlama sistemini getirecek. Bu sisteme göre öğretmenlerin tümü bir basamaktan başlayacak ve basamak atlamak için sınava girecekler. Performansları ile birlikte akademik başarılarının yanı sıra sınavdan aldıkları puana göre yükselecekler ve buna göre ücretleri, sorumlulukları, statüleri, kariyerleri ve hakları artmış olacak. Böylece öğretmen istediği okulu kendi tercih edebilecek. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Malatya’da Hayat Televizyonu dayanışma gecesi

SONRAKİ HABER

Bornova’da TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa