07 Ekim 2016 12:06

Putin 10 Ekim’de İstanbul’a geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 10 Ekim’de Dünya Enerji Kongresi için geleceği İstanbul’da Erdoğan'la görüşeceği açıklandı.

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 10 Ekim’de Dünya Enerji Kongresi için geleceği İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir görüşme yapacağı açıklandı. 

Kremlin’den, Rusya Devlet Başkanı Putin’in İstanbul ziyaretinin detaylarıyla ilgili yazılı bir açıklama geldi. Sputnik’in haberine göre açıklamada, Putin ve Erdoğan’ın ikili ilişkilerin yanı sıra gündemdeki bölgesel ve uluslararası konuları ele alacakları görüşmede ülkelerini ilgilendiren bazı belgeler imzalayacakları da belirtildi. 

ENERJİ KONGRESİNDE KONUŞACAK

Daha önce Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı projesiyle ilgili hükümetler arası anlaşmanın, Dünya Enerji Kongresine kadar hazırlanması şeklinde bir görevleri olduğunu söylemişti. 

MADURO DA GELİYOR

Bu arada Kremlin’in açıklamasında Putin’in Dünya Enerji Kongresinde bir konuşma yapacağı ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile de bir görüşme gerçekleştireceği kaydedildi. 

Bu, Putin’in, Rusya’ya ait bir Su-24’ün Türk F-16 tarafından düşürülmesinin ardından Türkiye’ye yapacağı ilk ziyaret olacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM'den Irak uyarısı: Toprak bütünlüğüne saygı gösterin

SONRAKİ HABER

Esad, Halep’te koridor önerdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...