07 Ekim 2016 12:00

Çavuşoğlu: Musul operasyonu yerel güçlere bırakılmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Musul operasyonunun da yerel güçler tarafından hayata geçirilmesini isteriz, bu en gerçekçi yaklaşımdır” dedi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Musul’da düzenlenmesi beklenen olası operasyona ilişkin olarak, “Musul operasyonunun da yerel güçler tarafından hayata geçirilmesini isteriz, bu en gerçekçi yaklaşımdır” dedi.

“Şiilerin operasyona dahil edilmeleri, daha sonra burada kalmaları Musul’a barışı getirmez, uzun vadeli barış getirmez, sorunlar devam eder” görüşünü savunan Çavuşoğlu, “Koalisyon içindeki ülkelerin buradaki kuvvetleri de yerel güçlere destek verebilir. Onları güçlendirebilir, danışmanlık yapabilirler. Böylece Musul’u DAEŞ’ten temizleyebiliriz” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, İspanyol mevkidaşı Jose Manuel Garcia-Margallo ile dış işleri konutunda düzenlenen ortak basın açıklamasında konuştu.

Çavuşoğlu açıklamasının ardından gazetecilerin sorularına da yanıt verdi. Çavuşoğlu, 

“Musul’a gerçekleştirilmesi planlanan operasyona Irak’taki güçlerin sahada katılımı düşünülüyor mu acaba, yoksa sadece Türkiye’nin eğittiği Sünni milislerin katılımı mı olacak?” sorusuna “Şimdi bir operasyon planlanırken, operasyonun kendisini ve sonrasını planlamak lazım, öngörmek lazım. Cerablus’taki başarı ortada, daha sonra buranın güvenliğini de o bölgenin insanları sağlıyor. Esasen önemli olan bu, yerel unsurların üstlenmesi. Cerablus’taki başarılar Musul’daki yerel güçlerin de cesaretini arttırdı. Musul operasyonunun da yerel güçler tarafından hayata geçirilmesini isteriz, bu en gerçekçi yaklaşımdır” şeklinde yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş Başkanı: Taşeron lafı hoş değil değiştirmek lazım

SONRAKİ HABER

BM'den Irak uyarısı: Toprak bütünlüğüne saygı gösterin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa