07 Ekim 2016 11:56

Türk-İş Başkanı: Taşeron lafı hoş değil değiştirmek lazım

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Taşeron lafını beğenmediğini ve başka bir isim bulmak gerektiğini söyledi.

Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asıl işi yapan herkesin kadroya geçmesi gerektiğini belirterek, “İşçilik ise işçi, memurluk ise memurluk kadrolarına geçsin. Kamuda 5 ay 29 gün çalışan geçici işçiler var. Kadın çalışanlarımızın daha büyük sıkıntıları var. Taşeron lafını beğenmediğimi ifade ettim ve başka bir isim bulmak gerektiğini söyledim” dedi. 

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısı ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Semineri, Antalya’nın Kemer İlçesindeki Grand Haber Otelde yapıldı. Seminere Vali Münir Karaloğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk, Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ve Güvenlik ve Sağlık İş sendikalarının Türkiye’nin 81 ilinden gelen yöneticileri katıldı.  

TAŞERONLAR KADROYA GEÇSİN

Atalay burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Asıl işi yapan herkes kadroya geçsin. İşçilik ise işçi, memurluk ise memurluk kadrolarına geçsin. Burada herkes işçilik işi yapıyor. Önümüzdeki günlerde taşeronla ilgili Sayın Başbakanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla bir toplantı yapılacak. Kamuda 5 ay 29 gün çalışan geçici işçiler var. Kadın çalışanlarımızın daha büyük sıkıntıları var. Taşeron lafını beğenmediğimi ifade ettim ve başka bir isim bulmak gerektiğini söyledim” dedi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar Belediyesinde anlaşma için ilk adım atıldı

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: Musul operasyonu yerel güçlere bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...