07 Ekim 2016 11:49

Doçent adaylarını ÜAK belirleyecek

YÖK, bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılığın denetlenmesinin Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) tarafından yürütüleceğini duyurdu

Paylaş

Yükseköğretim Kurulu, bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılığın denetlenmesinin Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) tarafından yürütüleceğini duyurdu.

YÖK’ten yapılan açıklamada, Resmi Gazete’de önceki gün yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hatırlatılarak, doçent adaylarının etik ihlallerine ilişkin iddiaların değerlendirme işlemlerinin bugüne kadar YÖK bünyesinde yapıldığı, yapılan değişiklikle bu işlemlerin artık ÜAK tarafından yürütüleceği belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: “ÜAK, bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılık iddiası hakkında gerekli işlemlerin yapılması için durumu belgeleriyle birlikte ilgili bilimsel araştırma ve yayın etiği komisyonuna gönderecektir. Bilimsel araştırma ile yayın etiğine aykırılık iddialarını incelemek ve sonuçlandırmak amacıyla ÜAK bünyesinde, fen ve mühendislik bilimleri, sağlık ve spor bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler ile güzel sanatlar alanlarından olmak üzere üç adet Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Komisyonu kurulacaktır. Bu komisyonların kuruluşu, çalışma usul ile esasları ÜAK tarafından belirlenecektir.” (ANKARA)
 


 

ÖNCEKİ HABER

Çocuğa istismardan ceza aldı, tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Avcılar Belediyesinde anlaşma için ilk adım atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...