07 Ekim 2016 11:41

Esra’nın katili dışarıda

Esra Adıgüzel’in katili Salih Adıgüzel, cinayetin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen yakalanmadığı gibi sosyal medyadan paylaşım yapıyor.

Paylaş

İstanbul’da öldürülen Esra Adıgüzel’in katili Salih Adıgüzel, cinayetin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen yakalanmadığı gibi sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor.

DEVLET KORUMADI

Gördüğü şiddet üzerine Osmaniye’den İstanbul’a gelen ve annesinin yanında kalmaya başlayan iki çocuk annesi 21 yaşındaki Esra Adıgüzel, 15 Haziran akşamı eski eşi Salih Adıgüzel tarafından defalarca kez bıçaklanarak öldürüldü. Son nefesinde katilin eski eşi olduğunu söyleyen Esra, daha öncesinde eski eşinin tehditleri nedeniyle koruma talebiyle emniyete başvurmuş, ancak hiçbir önlem alınmamıştı.

Saldırının ardından kayıplara karışan Salih Adıgüzel, olayın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen hâlâ yakalanmadı. Ailenin Esenyurt Emniyet Müdürlüğüne yaptığı başvuruya rağmen yakalanmayan katil, 25 Eylül’de kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafının altına , “Ben kimleri yıkmadım” diye yazdı.

Salih Adıgüzel’in yıllardır işsiz olduğunu, sürekli alkol ve uyuşturucu kullandığını belirten Esra’nın babası Fevzi Kızıldağ, “Kızımı bu adamdan kurtarmak için her şeyi yaptım. Kızım mutlu olsun, eziyet etmesin diye evini barkını döşedim. Salih çalışmadığı için her gün cebine para da koydum. Ancak ağır işkence ve şiddet gördüğünü duyduktan sonra kızımla konuştum ve bana boşanmak istediğini söyledi. Korktuğu için kızım Esra’yı hemen İstanbul’daki akrabalarımın yanına gönderdim. Buradaki evimi de satıp İstanbul’a yerleşme kararı aldım. Nasıl oldu bilmiyorum ama Salih denen bu adam kızımın İstanbul’da da izini bulmuş ve çalıştığı yeri öğrenmiş. İş çıkışı kızımı yakalamış ve dövmüş. Çıkan kavgayı gören mahallenin gençleri Salih’i kovalayınca kızımı bırakmış. Ama daha sonra kızımı gece marketten çıkarken yalnız gören Salih, bıçaklayarak canına kıymış” diye anlattı.

Baba Kızıldağ, tek talebinin kızının katilinin yakalanarak hak ettiği cezayı alması olduğunu söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde ‘özel işkence odası’ iddiası

SONRAKİ HABER

Çocuğa istismardan ceza aldı, tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...