07 Ekim 2016 11:36

Saldırıya uğradım, polis ifademi bile almadı 

Afyon’da bir grubun saldırısına maruz kalan Üniversite Öğrencisi S.D, polisin sağlık raporlarına el koyduğunu ve ifadesini almadığını iddia etti.

Paylaş

Afyon’da ırkçı bir grubun saldırısına maruz kalan Üniversite Öğrencisi S.D, polisin sağlık raporlarına el koyduğunu ve yapmak istediği şikayet için de “Bizim yapacağımız bir şey yok. Senin ifadene gerek yok” dediğini iddia etti. 

8 Mart’ta “Örgüt propagandası yapma” ve “Örgüt üyesi olma” iddialarıyla tutuklanan Afyon Kocatepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 4. sınıf öğrencisi olan S.D, 12 Temmuz tarihinde tahliye edildi. Geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar’a bağlı Erenler köyündeki evinin önünde daha önce üniversiteden tanıdığı öğrencilerin de aralarında bulunduğu 5 kişi tarafından ırkçı saldırıya uğradığını belirten S.D, olay mahallinde polislerin dolaştığını söyledi. Polisin olay yerine geç geldiğini de öne süren S.D, ambulansla hastaneye kaldırıldığını ancak doktorların burada kendisiyle ilgilenmediğini de söyledi. S.D, polislerin kendisine “Sen cezaevinden mi çıktın? Ne yapıyordun cezaevinde?” şeklinde sorular sorduğunu dile getirdi. Polislerin darp raporuna el koyduğunu söyleyen S.D, hastane polisinin de ifadesini almadığını aktardı.  Şikayetçi olmak için Kocatepe Polis Merkezine giden S.D,  4 gün sonra kendisine saldıranların ismini vermek üzere tekrar karakola gittiğinde polislerin “Bizim yapacağımız bir şey yok. Senin ifadene gerek yok” yanıtıyla karşılaştığını belirtti. (Afyon/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Emniyeti'nde 'Bylock' operasyonu: 120 gözaltı

SONRAKİ HABER

Cezaevinde ‘özel işkence odası’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa