07 Ekim 2016 11:15

'Yaşıyorsak Borçluyuz'

10 Ekim Katliamı'nın Kocaeli tanıkları bir araya gelerek 'Yaşıyorsak Borçluyuz' dedikleri bir kitap hazırladı. 

Paylaş

İlhami Şahbaz ve Doç. Dr. Yücel Demirer'in birlikte hazırladığı ve Kocaeli'den miting için Ankara'ya giderek katliamın tanıklığını yaşayan 21 insanın yazılarının bulunduğu kitap 10 Ekim'in yıl dönümünde yayınlanıyor. Kitap ile ilgili 8 Ekim Cumartesi günü Eğitim-Sen'de anma ve kitap söyleşisinin de olacağı bir etkinlik de düzenlenecek. 10.00 ile 16.00 saatleri arasında iki ayrı oturum ile söyleşilerin gerçekleşeceği etkinlikte açılış konuşmasını kitabı hazırlayan isimler İlhami Şahbaz ve Doç. Dr. Yücel Demirer yapacak. 

BARIŞI KAZANMAK 

1. Oturum 10.00-12.00 arasında "Barışı kazanmak" başlığı altında Metin Temel, Hülya Kendir, Hasret Gültekin Kozan, Ömer Furkan Özdemir, Züleyha Yetkin ve Hacı Çevik'in sunumlarıyla yapılacak. Oturum başkanı ise Aynur Özuğurlu.

BARIŞ, SINIF VE MEKAN 

2. Oturum ise 13.00-15.00 saatleri arasında "Barış, Sınıf ve Mekan" adıyla gerçekleştirilecek. Oturumda; Uygar Ongunyurt, Murat Özveri, Erdal Karakuş, Gül Köksal, Dursun Deniz ve Metin Çetinkaya konuşacak. Oturum başkanlığını Osman Ergün yapacak.

Eğitim-Sen toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan iki oturum arasında öğle yemeği verilecek, oturumları sonunda forum da gerçekleştirilecek. Etkinliğe tüm vatandaşları davet eden İlhami Şahbaz ve Doç. Dr. Yücel Demirer, katliamın hafızaya kazanması için bu kitabı hazırladıklarını da söyledi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'DEN 10 Ekim Katliamı Belgeseli ve kitabı

SONRAKİ HABER

Sancar: Gülen'i öven biri Darbe Komisyonu'na başkan olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...