07 Ekim 2016 11:12

CHP'DEN 10 Ekim Katliamı Belgeseli ve kitabı

CHP 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Malatya Gençlik Kolları üyesi 12 genç anısına belgesel ve kitap hazırladı. 

Paylaş

Parti genel merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük katliamı sonrasında sırıtarak açıklama yapanları da, katliamı bilip de önlem almayanları da unutmadıklarını söyledi. Ağbaba, belgeseli “Roboski'den Ankara'ya çocuklarını kaybeden analara adadıklarını” ifade etti. 

CHP 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren CHP Gençlik Kolları üyelerinin anısında belgesel ve kitap hazırladı. Parti Genel Merkezi'nde yapılan açıklamada “Baba Ben de Gideyim Mi?” belgeselinin fragmanı gösterildi. Yapımı Kadıköy Belediyesi tarafından üstlenilen belgesel ve kitaptan elde edilecek gelirler CHP Malatya Gençlik Kolları'na bağışlanacak. Basın açıklamasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük katliamı sonrasında sırıtarak açıklama yapanları da, katliamı bilip de önlem almayanları da unutmadıklarını söyledi. Adeta iyilik ile kötülük arasında bir savaş verildiğini belirten Ağbaba, “Düşünün ki; bir baba barış mitingine 'Ben de gidebilir miyim' diyen oğluna evet dediği için 'Dilim tutulsaydı da gel demeseydim' diyor. Arkadaşlarımızdan geriye gözü yaşlı aileleri ve yol arkadaşları olarak kaldık. Onların anılarını yaşatmak, özlemlerini aktarmak için kitap ve belgesel hazırladık. 12 arkadaşınızın kısa hayatlarındaki hayallerine, umutlarına, aşklarına yer verdik. Bu belgeseli bu düzen böyle gitmesin diyen bütün barış güvercinlere adıyoruz. Roboski'den Ankara'ya çocuklarını kaybeden analara adıyoruz” diye konuştu. “Baba Ben de Gideyim Mi?” belgeseli 10 Ekim saat 19.30'da CHP Genel Merkezi'nde gösterilecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim haberine 301. maddeden soruşturma

SONRAKİ HABER

'Yaşıyorsak Borçluyuz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...