07 Ekim 2016 10:48

10 Ekim’de kaybedilenler Ankara'da anılacak 

10 Ekim 2015 tarihinde Emek, Barış ve Demokrasi mitingine düzenlenen kanlı saldırının birinci yıl dönümünde Ankara'da çeşitli etkinlikler yapılacak.

Paylaş

10 Ekim 2015 tarihinde Emek, Barış ve Demokrasi mitingine düzenlenen kanlı saldırının birinci yıl dönümünde Ankara'da çeşitli etkinlikler yapılacak. İlk 9 Ekim Pazar günü, katliamda hayatını kaybedenler için Karşıyaka Mezarlığı’nda anma yapılacak. 10 Ekim sabahı, katliamın yaşandığı 10.04’te Ankara Garı önünde yeniden barış talebi dile getirilecek. 

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ile DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerle birlikte hazırladığı ortak etkinlik programı 9 Ekim 2016 pazar günü Karşıyaka Mezarlığı'nda başlayacak. Mezarlıkta gerçekleşecek anmanın ardından saat 15:00'da İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Toplantı Salonu’nda “10 Ekim'den Bugüne:Emek, Demokrasi ve Barış İnancımız Sürüyor” başlıklı panel düzenlenecek. Avukat Pınar Akdemir'in hukuksal süreci değerlendireceği panele, katliamda yaşamını yitiren Dicle Deli'nin babası Faik Deli de konuşacak. Panel katılımcıları arasında aynı zamanda Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren, en ağır yaralılardan biri olan Cihan Andıç'ın babası Ahmet Andıç da yer alacak.

10 EKİM, SAAT 10.04

10 Ekim günü ise, katliamın gerçekleştiği Ankara Tren Garı önünde saat 10:04'te anma başlayacak. Anmaya İstanbul, Malatya, Tekirdağ, Diyarbakır gibi ülkenin bir çok kentinden hala tedavileri süren yaralılar ve yaşamını yitirenlerin aileler katılacak. 

10 Ekim saat 13:00'da ise AFSAD Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğraf Atölyesi’nin hazırladığı  “Unuttuğun Kadar Suçlusun, Unutma. Ankara Katliamını Unutma' adlı sergi Çankaya Belediyesi Hizmet Binası Galeri Uray'da açılacak. Sergide ise katliamda eşi Dursun Akalın'ı kaybeden Mürvet Akalın, 'Tohum' isimli şiir kitabını barış elçileri anısına imzalayacak. 

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK GERÇEKLEŞECEK

8 Ekim 2016 saat 18:30'da ise katliamda yaşamı yiten Ali Kitapçı anısına anma etkinliği Mimarlar Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek. Batıkent Halkı ise 7 Ekim 2016 tarihinde saat 19:30'da PSAKD Yenimahalle Şubesi’nde  Ümit Seylan için hazırlanan Ankara Karası adlı belgesel gösterimi düzenleyecek. Belgesel gösteriminin ardından Avukat İlke Işık ve CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve 10 Ekim ailelerinin katılımıyla panel düzenlenecek.

ODTÜ Mezunlar Derneği ise 7 Ekim Cuma günü saat 19:00'da yönetme  Mustafa Ünlü ve 10 Ekim Derneği üyelerinin katılımıyla 'AH' isimli belgesel gösterimi ve 10 Ekim'de yaşamını yitirenleri anacak. Dikmen Vadisi halkı ise 09 Ekim Pazar günü Barınma Hakkı Bürosu önünde saat 16.00'da şair ve fotoğraf sanatçı Mehmet Özer'in katılımıyla anma etkinliği düzenleyecek. CHP ise 'Baba Ben De giyim mi' adlı belgesel gösterimini 10 Ekim'de saat 19:30'da CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın katılımıyla sunacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

En az 10 bin basın çalışanı işsiz

SONRAKİ HABER

10 Ekim haberine 301. maddeden soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...