18 Mayıs 2012 09:38

‘Ayrımcılığa dikkat çekmeye devam edeceğiz’

41 ülkeden 100 yönetmenin 115 seyirciyle buluştuğu Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin kapanış töreni, önceki gece Kızılırmak Sinemasında gerçekleşti. Törende konuşan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halime Güler,  festivalin 17 yı

‘Ayrımcılığa dikkat çekmeye devam edeceğiz’
Paylaş

41 ülkeden 100 yönetmenin 115 seyirciyle buluştuğu Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin kapanış töreni, önceki gece Kızılırmak Sinemasında gerçekleşti. Törende konuşan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halime Güler,  festivalin 17 yıldır giderek daha da güçlenip büyüdüğüne vurgu yaptı. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ve tanıtma fonundan maddi olarak yüzde 50 daha az destek almalarına rağmen, birçok kadının emeğiyle festivali gerçekleştirdiklerini belirten Güler, “Görmeyen gözler görsün. Biz buradayız ve ayrımcılığa dikkat çekmeye devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliğinin her yıl festivalde verdiği FIPRESCI Ödülü de kapanış töreninde sahibini buldu. Festivalin, “Her Biri Ayrı Renk”adlı kategorisinde yer alan 13 film içerisinden, Şilili Yönetmen Francisca Silva’nın “Ivan’ın Kadını” adlı filmi birincilik ödülünü aldı. Silva yaptığı konuşmada,Türkiye’den ve başka ülkelerden yönetmenlerle tanışmanın kendisi için çok önemli ve heyecan verici olduğunu belirtti.

Türkiye sinemasında genç kadın oyuncuları desteklemek ve kadınlar için olumlu, güçlü rollerin yazılmasını teşvik etmek amacıyla bu yıl dördüncüsü verilen “Genç Cadı Ödülü”ne de Ezgi Mola layık görüldü. Babalık rollerini sorgulayan “Size Baba Diyebilir Miyim?​” başlıklı kısa film yarışmasının ödülleri de sahiplerini buldu. Bilge Diren Güneş’in yönettiği “Eyvah Babam Emekli Oldu!”adlı film, kısa film dalında birincilik ödülünü aldı. Canan Doğramacı’nın yönettiği “Ronahi” filmi ikincilik ödülünü alırken, Perihan Türkdoğan’ın yönettiği “Rıfat” filmi ise yarışmanın üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında bu yıl gösterilen filmlerin odağını aile içinde çocuklara yönelik ihmal ve istismar, babalık rollerinin sorgulanması, aile içi şiddet gibi konular oluşturdu. Çocuk gelinlere dair yapılan vurgu, bu yıl biraz daha genişletilerek içine ensest gibi konuşulması zor konuları da aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Haber uydurma', katliam milli!

SONRAKİ HABER

Malatya’da Hayat Televizyonu dayanışma gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...