07 Ekim 2016 10:37

Adana'da Devrimci Partililer tahliye edildi

Adana'da 40 yıl önce kendini fesheden "TKKKÖ'nün üyesi" olmaktan yargılanan 8 Devrimci Parti üyesi tahliye edildi.

Paylaş

Adana'da 40 yıl önce kendini fesheden "Türkiye Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü'nün (TKKKÖ) üyesi olmak"tan aralarında Rojava'da yaşamını yitiren Bedrettin Akdeniz'in annesi Sebiha Akdeniz ile Devrimci Parti PM Üyesi Ergün Ortak'ın da olduğu 10 Devrimci Partilinin yargılandığı davanın ilk duruşması Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu yargılanan Devrimci Parti PM Üyesi Ergün Ortak, Devrimci Parti Adana İl Başkanı Hüseyin Ataş ile Devrimci Parti üyesi Saime Sultan Uçar, Görkem Tuğal, Mehmet Yozcu, Nihat Bayav, Damla Yılmaz ve Mehmet Salih Ulıtaş ile tutuksuz yargılanan Bedrettin Akdeniz'in annesi Sebiha Akdeniz ve Musap Furkan ile avukatları katıldı. 

Kimlik tespiti ardından sanıklar tek tek savunma yaparak üzerlerine atılı "örgüt üyeliği" suçlamasını ret etti. Sanıklar, Adana'da yaptıkları tüm demokratik eylemleri suç sayılarak, örgüt faaliyetleri olarak lanse edilmesi kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti sanıkların tutuklu sürelerini göz önünde bulundurarak, tüm sanıkların tahliyelerine karar verip, duruşmayı 5 Ocak'a erteledi. 

'PARTİ FAALİYETLERİ SUÇ DELİLİ SAYILDI'

Duruşma sırasında ise Devrimci Parti üyeleri İnönü Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, HDP, Halkevleri, DHF ve çok sayıda kişi katıldı. 

Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, parti faaliyetlerinin suç delili olarak gösterilerek, arkadaşlarının yargılandığını dile getirdi. Göllü, AKP'nin ne kadar bu ülkede siyaset yapma hakkı varsa Devrimci Parti'nin de o kadar var olduğuna değindi. 

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul ise, duruşmaya katıldığını ve yargılananlara "Neden basın açıklamasına katıldınız?" sorularının yönetildiğini ifade etti. Toğrul, legal bir partinin illegal bir parti gibi lanse edildiğini belirterek, bu durumu kabul etmeyeceklerini dile getirdi. 

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, bu hukuksuzların son bulmasını istedi.

Son olarak konuşan Devrimci Parti üyesi Ezgi Akdağ ise, mücadeleden asla taviz vermeyeceklerini söyledi. Açıklamada, "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" sloganı atıldı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Muhabirimizi alacağız, basın özgürlüğü kazanacak!

SONRAKİ HABER

ESP eski MYK üyesi Arslan tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...