07 Ekim 2016 09:47

Haberi suç saydılar, tutukladılar!

Mersin Muhabirimiz Cemil Uğur’un tutuklanmasına Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın İş’ten tepki geldi. 

Paylaş

TGS Genel Başkanı Uğur Güç, “Savcı, Evrensel muhabiri arkadaşımıza kafayı takmış durumda. Çünkü bu arkadaşı tutuklamak için elinden geleni yaptılar, burada tamamen keyfi uygulama söz konusu, bir gazeteci arkadaşımız için bir eylemi haberleştirmesi suç oldu. Onun için de tutukladılar” dedi. 

Cemil Uğur’un 16 günlük gözaltı sürecinde kamuoyu oluşturduklarını ve baskı yaptıklarını söyleyen Güç, “Bunları kabullenmeyen savcı, kendi kararını direterek arkadaşımız tutuklattı. Artık Türkiye’de gazetecilerin özgür olmadığı, haberin özgür olmadığı günleri yaşıyoruz. Umarım bu cendereden biz hasarsız bir şekilde çıkarız. Birlik  ve beraberlik içinde çıkabiliriz
TGS olarak emniyet ya da savcı ile görüşeceğiz” diye konuştu.

‘DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ’

Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren ise şunları söyledi: “Gazetecilere olan baskılar durmak bilmiyor, son örneği bu oldu. Gazetecilere azgınca saldırıyorlar, her geçen gün tutuklu arkadaşlarımızın sayısı artıyor. Gazetecilere açılan davaların sayısı artıyor, uzun süreli gözaltılar var. Sudan bahanelerle arkadaşlarımız tutuklanıyor. Önce serbest bırakılıyor sonra tekrar tutuklanıyor. Direne direne aşıcağız bu durumu. Tutuklanan arkadaşlarımızla dayanışma halinde olacağız.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGS: Gazetecileri serbest bırakın

SONRAKİ HABER

Yıldırım: Irak'ın açıklamaları kışkırtıcı ve tehlikeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...