07 Ekim 2016 09:22

KHK'lar ile mağdur edilen akademisyenler Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, üniversitelerdeki mağdur akademisyen ve idari personelin durumunu Meclis'e taşıdı. 

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması talebiyle soru önergesi veren Böke, KHK'larla üniversiteler başta olmak üzere pek çok eğitim kurumunun kapatılmasını, binlerce akademisyen ve idari personelin mağduriyetini konu aldı.

Devlete güvenerek iş başvurusu yapmış olan bireylerin KHK'lar kapsamında herhangi bir idari veya hukuki süreç işletilmeden işlerini kaybetmiş olmalarının hukuk devleti ile bağdaşmayacağını belirten Böke, “Üniversitelerin kapanması sonucunda, bu kurumlarda çalışan akademisyen ve idari personelin sadece işini kaybetmemiş, itibarları da zarar görmüştür”dedi. OHAL ve KHK'larla yapılan uygulamanın fişlemeye faliyetine dönüştüğünü ifade eden Böke, akademisyen ve idari birim çalışanlarının ailelerinin de olumsuz etkilendiğinin altını çizdi. Bu kapsamda Böke, Başbakan Binali Yıldırım'a cevaplaması için şu soruları yöneltti:

* Mağduriyetlerin sebebi olan başta siyasi kadrolar, sorumlu kurumlar ve YÖK içindeki FETO/PDY’nin soruşturulmasına ilişkin bir çalışmanız var mıdır? 

* SGK kayıtlarından “36 OHAL-KHK” ibaresinin kaldırılarak iş sicillerinin düzeltilmesi yönünde bir çalışmanız var mı? 

* Bu süreçlerin fişleme faaliyetlerine dönüşmesini engelleyici hangi önlemleri alıyorsunuz? 

* Söz konusu akademisyen ve personelin yaptıkları yeni iş başvurularında, işe alınmalarına engel olduğu ifade edilen sözlü talimatın yine aynı şekilde geri çekilmesi, hükümetiniz tarafından iş verecek kurumların cezalandırılmayacağının beyanlarla taahhüt edilmesi, akademideki korku ve tedirginliğin giderilmesi yönünde adımlar atmayı düşünüyor musunuz? (Ankara/EVRENSEL)


     


 
 

ÖNCEKİ HABER

Malatya İHD: OHAL derhal kaldırılmalıdır

SONRAKİ HABER

Kamuda açığa almalar Bursa’da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa