07 Ekim 2016 09:16

İstanbul'da 10 Ekim anmaları 9 ve 10 Ekim'de Kadıköy'de

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 1. yıldönümünde İstanbul'da yapılacak etkinliklerin takvimi açıklandı. 

Paylaş

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Tabip Odası, DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği ve KESK İstanbul Şubeler Platformu, Taksim'de bulunan Makina Mühendisleri Odası'ndan yaptıkları basın toplantısıyla 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 1. yıldönümünde İstanbul'da yapılacak etkinliklerin takvimini açıkladı. 

Yapılan toplantıda ortak basın metnini TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu'ndan Cevahir Efe Akçelik okudu. Akçelik, "Bu katliamı gerçekleştirenler, söylemleriyle, icraatlarıyla, yer ve adresleriyle bellidir, kişiler, kurumlar, düşünceler bellidir; en azından bizlerin zihninde,  bizlerin vicdanında, bizlerin hakikatinde hepsi bellidir, ortadadır, aşikardir." diye konuştu.  Akçelik katliam sonrası ortaya çıkan ihmalleri ve yapılan skandal açıklamaları hatırlatarak "Bu ülkede emek demokrasi ve barış inşa edilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.  

9 VE 10 EKİM'DE KADIKÖY MEYDANI

Akçelik katliamı lanetlemek ve failleri ve yandaşlarını unutturmamak, yargı karşısına çıkarmak için katliamdan bu yana her ayın 10'unda kadıköy meydanında olduklarını belirterek,  "10 Ekim anmasinin birinci yılında yine İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda olacağız. Fiziksel kaybettiğimiz ama yaşamımızda, Düşlerimizden hayallerimizden asla çıkarmadığımız, çıkarmayacağımız canlarımızla bir arada olmak için 9 Ekim 2016 Pazar günü saat dörtte Kadıköy'deyiz, vicdan sahibi hak adalet barış ve demokrasiyi içselleştiren,  emek, barış ve demokrasi diyen herkesi davet ettiğimizi ve hiç bir koşulda bundan vazgeçmeyeceğizi bir kez daha burada açıklamak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

'BARIŞI, KARDEŞLİGI HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

KESK İstanbul Şubeler Platformu sözcüsü Hasan Güzel de 10 Ekim mitinginde barış sever insanları yitirdiklerini belirterek Katliamda kamu görevlilerinin ihmallerine dikkat çekti.  Güzel "7 Kasımda görülecek davaya kamu görevlilerinin dahil edilmemesi bir kez daha adaletin gerçekten arandığı bir konumda olduğumuzu gösteriyor." dedi. 

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Hekimoğlu katliamın yaşandığı gün devletin ihmallerine hatırlatarak "Biz barışı, kardeşliği haykırmaya devam edeceğiz, olayın peşini bırakmayacağız, adaleti haykırmaya da devam edeceğiz" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay'dan cinsel saldırıya 'şikayet gecikti' tahliyesi

SONRAKİ HABER

Malatya İHD: OHAL derhal kaldırılmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...