07 Ekim 2016 07:22

Cuma Ali'ye ilik nakli için 980 avro yatırılması bekleniyor

5 yaşındaki Cuma Ali Kolay'ın ilik nakli için 980 avro yatırılması gerekiyor. Paranın ödenmemesi durumunda naklin gerçekleşmeyecek.

Paylaş

İzmir'in Kiraz ilçesinde yaşayan çiftçi Mehmet Ali Kolay, yaklaşık 7 ay önce lösemi teşhisi konan ve ilik nakli yapılmasına karar verilen oğlu 5 yaşındaki Cuma Ali Kolay için uygun donörün Almanya'da bulunduğunu ancak işlemler için 980 avro yatırılması gerektiğini, bu paranın ödenmemesi durumunda naklin gerçekleşmeyeceğini söyledi. Yaklaşık 6 aydır, oğlunun tedavi gördüğü hastanenin bahçesinde kaldığını dile getiren Kolay, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

Kiraz ilçesinde yaşayan Mehmet Ali Kolay (41)  ile Hatice Kolay (38) çiftinin tek çocuğu olan Cuma Ali Kolay aniden rahatsızlanınca yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuruldu. Baba Mehmet Ali Kolay, "Hastanede lösemiden şüphelendiler. Test yaptılar ve lösemi teşhisi konuldu. İzmir'de yaşadığımız için ve buradaki imkanların daha fazla olması nedeniyle tedavinin İzmir'de yapılmasını istedik. Oğlumu, yaklaşık 6 önce Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi'ne yatırdık. Tedavi süreci başlarken, aynı zamanda uygun iliğin bulunması için de örnekler alındı. Maddi durumumuz yerinde değil, eşim çocuğumun yanında kalıyor ben ise hastane bahçesinde yatıyorum. Gariban insanlarız, akrabalarımızın zaman zaman yardımı oldu ama o da bir yere kadar. Oğlum için uygun ilik yaklaşık 3 ay önce Almanya'da bulundu, ancak bu süreçte enfeksiyon kaptı ve 40 gün yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımdan çıkartılıp tekrar onkoloji servisine getirildi" diye konuştu.

‘980 AVRO YATIRILMASI GEREKİYOR’

İlik naklinin yapılabilmesi için Almanya ile temas kurulduğunu kaydeden Kolay, "Almanya'daki ilik bankasına 980 avro yatırmam gerektiği söylendi. Ancak 150 avro bulabildim ve bunu yatırdım, daha sonra tekrar para istediler ve bana 'Bu para yatmazsa işlem yürümüyor' dediler. Eğer parayı bulabilirsek oğlum Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilecek ve orada ilik nakli yapılabilecek. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istiyorum" dedi. 

Hastane yetkilileri bu paranın devlet tarafından karşılanması için gerekli çalışmaların başlatıldığını ve sürecin devam ettiğini belirtti. Bu arada yakınları tarafından hastanedeki odasında cep telefonuyla görüntülenen Cuma Ali Kolay, "Oyuncak istiyor musun" sorusuna başını "Evet" anlamında sallayarak cevap verdi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kamuran Yüksek serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Zimmetine geçirdiği 981 bin lirayla iddaa oynadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...