06 Ekim 2016 18:37

Tüm Bel-Sen'den kadın emekçiye tehdide tepki

Tüm Yerel-Sen Şube Başkanı Hakan Kıran’ın ESHOT’ta çalışan Tüm Bel-Sen üyesi bir kadın emekçiyi tehdit ederek sözlü şiddet uygulaması teki çekti.

Paylaş

Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Hakan Kıran’ın ESHOT’ta çalışan Tüm Bel-Sen üyesi bir kadın emekçiyi tehdit ederek sözlü şiddet uygulaması teki çekti. Tüm Bel-Sen İzmir Şubeleri Kadın Komisyonu konuyla ilgili İZSU binası önünde eylem yaptı. “Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız” pankartı açan kadınlar, sık sık “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” , “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadına yönelik şiddete hayır” sloganları attı.

Komisyon adına konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Başak Mamaç, Tüm Yerel Sen Şube Başkanı Hakan Kıran’ın kadın üyelerine yönelik saldırıyı kınayarak, konunun takipçisi olduklarını ve yasal sürecin başlatıldığını söyledi. Kadın üyelerinin şube başkanı tarafından,”Sen kim oluyorsun, benim kim olduğumu biliyor musun? Seninle işimiz bitmedi? Bundan sonra seninle çok uğraşacağım, daha neler yapacağımı göreceksin” sözleriyle tahdit edildiğini ifade eden Mamaç, şöyle devam etti: “İçinden geçtiğimiz dönem sendikalara saldırıların günbegün arttığı bir dönemdir. Aynı işyerlerinde birlikte çalışma arkadaşı olduğumuz kişilerin böylesi tavırlarla sendikacılığın kendisine zarar verdiğini artık fark etmesi gerekmektedir.”

Tüm Bel-Sen Kadın Komisyonu olarak emeğe ve kadınlara yönelik saldırı ve şiddetin karşısında olduklarını belirten Mamaç, “Kadınlar sendikalarda, işyerlerinde ve hayatın her alanında erkek egemen anlayışa karşı mücadele ederken tam da bu olayda somutlanan davranış biçimini nüfuzunu kullanarak dayatılmasını, normalleştirilmesini, kabul etmiyoruz. Kadına yönelik şiddetin yaygınlaşıp, meşrulaştırılmaya çalışıldığı, toplumun  genelinde ötekileştirme politikalarının sonuçlarının bu kadar ezici bir şekilde yaşandığı bir süreçte biz kadınları, emekçileri, sendika üyelerini birbirine düşürmeye yönelik bu tutumu kınıyoruz. Kadına yönelik bu davranış biçiminin, kim yaparsa yapsın karşısında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Tüm: Hükümet kadro sözünü unuttu

SONRAKİ HABER

İMC TV: Hükümet hukuksuz karardan geri dönmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...