06 Ekim 2016 13:05

Gerçeği yazdı, AKP'liler 'ayyaş' diye hedef gösterdi

AKP'li Torbalı Belediye Başkanı Adnan Görmez'in ilçeye astırdığı tabeladaki yanlışları ortaya çıkaran gazeteci Adem Aksakallı hedef gösterildi.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

AKP'li Torbalı Belediye Başkanı Adnan Görmez'in ilçeye astırdığı tabeladaki yanlışları ortaya çıkaran gazeteci Adem Aksakallı, ilk olarak belediye başkanının yandaşları ardından da belediye başkanının eşi tarafından 'ayyaş' gibi ifadelerle hedef gösterildi. Aksakallı, kamuoyunu aydınlatmak için görevini yapmaya devam edeceğini belirterek suç duyurusunda bulundu. 

Yerel gazeteci Adem Aksakallı, İzmir'in Torbalı ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in ilçe girişine yaptırdığı "Ovasında tarım, sanayisinde başkent olan Torbalı'ya hoş geldiniz" tabelasındaki ova resminin Konya'dan, sanayi resminin de Gebze'den alınmasını bir yazısında eleştirdiği için ilçede belediye yandaşlarının linç girişimine maruz kaldı.  

Gazeteci ilk olarak 'Seninle Yürüyoruz Adnan Başkan' isimli bir facebook hesabında hedef gösterildi. Belediye Başkanı Adnan Görmez namaz kılarken, Gazeteci Adem Aksakallı'nın içki içerken fotoğrafını paylaşan sayfa yöneticisi "İkisinin de ansızın çekilmiş fotoğrafı! Ayyaşın biri namaz kılan bir başkana ağzına geleni söylüyor. Ahir zamandayız unutmayın!!" yorumunda bulundu.  Sosyal medya üzerinden gerçekleşen linç girişimine belediye başkanının eşi Arzu Görmez de dahil oldu. 

Sosyal medya üzerinden kişilik haklarına saldırılan Aksakallı Cumhuriyet Savcılığına Başkan Görmez'in eşi Arzu Görmez ile Torbalı Belediyesi Fen İşleri Garaj Amiri olan yeğeni Hakan İşbilir ve Özel Kalem İrfan Parlak hakkında suç duyurusunda bulundu. 

'BEN DE AKP'LİYİM, İÇTİĞİMİ GİZLEMİYORUM'

Kendisinin de AKP'li olduğunu ve bir dönem gençlik teşkilat başkanlığını yaptığını belirten Aksakallı suç duyurusunda, " Evet içki içiyorum, gizlemiyorum. Ailede tek içki içen kişi olabilirim ancak utanç duymuyorum. Kesinlikle belirtmek istiyorum 'ayyaş' değilim. Gittiğim her yede bana tebessümle 'hoş geldin ayyaş' demelerinden sıkıldım. Pazartesi günü 4 yaşında ki kızım Elif Nur'u okula ben götürmedim, götürmek istemedim, birisi yolda bir espri yapar da kızıma mahçup olurum diye" dedi.

'GÖREVİMİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Savcıları göreve davet eden Aksakallı, "Uzun yıllardır Torbalı'da gazetecilik yaparım. Ben sadece, belediye gibi kurumsal bir makamın tabelada, yapmış olduğu yanlışın Torbalı'ya yakışmadığını, vergisiyle rekortmen olduğumuz Torbalı'da ne Konya'nın ovasına ne de Gebze'nin sanayi resmine ihtiyacımız var demek isterken, başkanı değil, başkanı yanlış yönlendirenleri eleştirdim. Karşılaşmış olduğum linç kampanyası karşısında mesleğime olan saygımı yitirmeyecek, kamuoyunu aydınlatmak için görevimi yapmaya devam edeceğim. Suç duyurusu hakkında da adaletin savcılarını göreve davet ediyorum" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Dünya Öğretmenler Günü’nde 68 öğretmene soruşturma

SONRAKİ HABER

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler Antalya’da anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...