06 Ekim 2016 12:02

Gaz maskesi ve eşarp suç delili sayıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında gözaltına alınıp haklarında dava açılan 10 kişiye 5 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul 

Gezi Parkı eylemleri sırasında gözaltına alınıp haklarında dava açılan 10 kişiye 5 ay hapis cezası verildi. Olay günü gözaltına alınanların üzerinden çıkan 4 adet gaz maskesi ve 1 adet eşarp ise suç delili sayılarak mahkeme tarafından el konuldu.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 16 Haziran 2013 günü Beşiktaş Kahve Dünyası önünden dağılmadıkları gerekçesiyle 44 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 11’i hakkında “Görevi yaptırmamak için direnme, görevli memura hakaret ve basit yaralama, kanuna aykırı gösteri yürüyüşüne katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta ısrar etmek” suçlamalarıyla dava açılmıştı. Yargılama sürerken 11 kişiden 1’i yaşamını yitirmişti.

Geçtiğimiz gün İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme, 10 kişi hakkında “Görevi yaptırmamak için direnme, görevli memura hakaret ve basit yaralamadan” beraat, “Kanuna aykırı gösteri yürüyüşüne katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta ısrar etmek” suçundan da 5 ay hapis cezası verdi.

5 yıl aynı suça karışmamaları kaydıyla hükmün açıklanmasını geriye bırakan mahkeme, gözaltına alınanların üzerinden çıkan 4 adet gaz maskesini ve 1 adet eşarbı da suç delili sayarak el konulmasına karar verdi. 

Haklarında dava açılan 11 kişinin ortak özelliği ise sabıka kayıtlarının bulunması ve üzerlerinde eşarp ya da baret bulundurmaları. Müvekkillerinin suça karıştığına dair dosyada herhangi bir delil bulunmadığını söyleyen avukatlar, karara itiraz etmeye hazırlanıyor.
 

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim'den 10 Ekim'e mektup

SONRAKİ HABER

"Olağanüstü durumlar yaşıyoruz sayın seyirciler"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...