06 Ekim 2016 11:52

Televizyon ve radyoların kapatılmasına Antalya’da protesto

Kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde yayınları durdurulan TV kanallarına, Antalya Emek ve Demokrasi güçleri sahip çıktı.

Paylaş

Mahir DOĞAN 
Antalya

OHAL kararnameleri ve OHAL yasaları ile kanunsuz ve hukuksuz bir biçimde, kanal yetkililerine bile haber verilmeden, yayınları Türksat tarafından durdurulan ve ekranları karartılan Hayatın Sesi TV’ninde içinde olan 12 TV kanalına yapılan bu hukuksuz müdahale, Antalyada Hayatın Sesi Tv temsilciliğinin çağrısı ile bir araya gelen Emek ve Demokrasi güçleri tarafından, Cumhuriyet meydanında yapılan basın açıklaması ve yarım saat yapılan oturma eylemi ile protesto edildi. Basın açıklaması ve oturma eyleminde Hayatın Sesi kameraları çekim yapmayarak, kameralar yere bırakıldı, yapılan hukuksuzluk protesto edildi.

‘TEK SESE BİAT ETMEYECEĞİZ’

’Hayatın Sesi ve 12 kanal OHAL kapsamında Başbakanlık emriyle durduruldu ! Tek sese biat etmeyeceğiz..Hayatın Sesi Televizyonu’’ yazılı pankartın açıldığı basın açıklmasında , “Özgür basın susturulamaz”, “Milyonerlerin değil, Milyonların kanalı” yazan dövizlerin taşındığı basın açıklamasında, Hayatın Sesi Tv Antalya muhabiri Mustafa Aykara “Bizler bu kanalı İşçi ve emekçilerin alın teri ile kurduk. AKP saray hükümeti 15 Temmuz darbe girişiminden sonra uygulamaya koydugu OHAL yasaları ile on binlerce emekçiyi işten atıp, on binlerce emekçiyi açığa alarak, kendine biat etmeyen Akademisyen ve Yazarları tutuklayarak bu ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Hukuksuz bir biçimde kapatılan İşçilerin sesi soluğu olan HayatınSesi Tv ile içinde kürtçe yayın yapan ve Alevi inancını temsilcisi eden Tv kanallarınında bulunduğu 12 Tv kanalının Türksat tan çıkarılmasını protesto ediyor, tek sese biat etmeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz’’ dedi.

‘BİZİ BİR TEK HAYAT TV EKRANINDA KONUŞTURDU’

Antalya Büyük Şehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde işçi olarak çalıştığı dönemde, maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile direniş yapan işçilerden Lütfi Keskin ‘’ Bizler Park Bahçeler Müdürlüğünde çalışırken maaşlarımızı alamadığımız için eylemler yapmış, işten atılan arkadaşlarımız için uzun bir mücadele vermiştik. O zaman ismi Hayat Tv olan, Hayatın Sesi Tv ile ilk orada tanıştım. Hiç bir Tv kanalı bizim eylemlilik sürecimizi haberlerinde vermezken Hayat Tv bizi hiç yanlız bırakmadı ve bizimle ilgili defalarca yayın yaptı. İşte o yüzden diyorumki Hayatın Sesi Tv bizim işçilerin sesidir. Onu kapattırmayacağız’’ diye konuştu.

Basın açıklamasının sonunda söz alan Antalya KESK dönem sözcüsü Mustafa Ayar, HDP Antalya İl eş Başkanı Songül Şarklı, Haziran hareketi adına Zeynel Abidin Ergen, Tümbel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt yaptıkları konuşmalarla Hayat Tv’nin de içinde olduğu 12 Tv kanalının kapatılmasına tepki göstererek, Hayatın sesi  TV ile dayanışma içinde olduklarını belirttiler. 10 Ekim tarihinde Ankarada Barış mitinginde yaşanan katliamda hayatını kaybeden EMEP GYK üyesi Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik Yöneticisi olduğu 10 Ekim Derneği ve şahsının, Başta Hayatın Sesi Tv ve yayınları kesilen tüm muhalif kanalların hukuksuzluğa uğramasına sessiz kalmayacaklarını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Güneşin diğer yüzünden bir eğitim portresi

SONRAKİ HABER

Üniversiteye değil Survivor'a gelmişiz gibi çek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...