06 Ekim 2016 11:38

Çağdaş Avukatlar adaylarını tanıttılar

Yaklaşan baro seçimlerine 'Çağdaş İzmir'in Çağdaş Barosu İçin' sloganıyla hazırlanan Çağdaş Avukatlar Grubu kokteyl düzenleyerek adaylarını tanıttı.

Paylaş

Baro yönetimine en hazırlıklı grup olduklarını ifade eden Çağdaş avukatlar, mesleki sorunların çözümünün yanı sıra hukuk devleti, adil yargılanma, yargı bağımsızlığı için mücadele edeceklerini vurguladılar. 

Çağdaş Avukatlar Grubu, 15-16 Ekim tarihlerinde yapılacak olan İzmir Barosu seçimleri öncesinde tanıtım kokteyli düzenledi. İzmir Barosu’nda 30 yıldan fazla yönetim deneyimi sergileyen ve iddialı bir kadro ile seçimlere hazırlanan Çağdaş Avukatlar Grubu, seçimlere az bir süre kala üye ve dostları ile bir araya geldi.

Alsancak Havagazı Fabrikası’nda yapılan kokteylde, şenlik havası hakimdi.  Genç ağırlık bir bileşenin olduğu toplantıya Bandosol Akustik Müzik Topluluğu müzikleri ile eşlik etti.

Grubun Başkan Adayı Avukat Cemal Nedret Erdem, avukatların mesleki sorunlarının yanı sıra savunma ve adil yargı sorunlarının olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirterek  "Her şeyin başında ülkemizde ciddi bir hukuk sorunu var. Hukuk ile ciddi problemi olan bir iktidar var. Hukukun evrensel değerlerin ciddiye almayan bir siyasi iktidar var. Öncelikle hukuk devletini ilkesini, yargı bağımsızlığını, hukuk güvenliğini ve adil yargılamayı hayata geçirmek öncelikli hedefimiz” dedi. 

'SORUNLARIN KAYNAĞINA İNECEĞİZ'

Avukatların yaşadıkları sorunlara basit mesleki bir mesele olarak yaklaşmadıklarını da ifade eden Erdem şunları söyledi " Sorunun kaynağına inmeye çalışıyoruz. Seçilirsek meslek içi eğitimi ücretsiz yapacağız. Bu konuda yeterince avukat kadrosunun yanı sıra akademik kadro da var. Bunun için özel piyasa koşullarına terk etmeyi, ihaleye çıkarmayı doğru bulmuyoruz" dedi. 

'YAPMAK İSTEDİKLERİMİZİ PLANLADIK'

Genç meslektaşların ciddi problemleri olduğunu da dile getiren Erdem  "Sigortalı ve ücretli çalışan avukatların ciddi sorunları var. Onların için bir merkez düşüncemiz var. Genç meslektaşlarımızın uzun vadeli, düşük faizli kredi almaları ve stajyerlerimizin burs almaları yönünde düşüncelerimiz var. Bunlar hayata geçebilecek hususlar. Yapmak istediklerimizi şimdiden planladık. En büyük farkımızda bu" dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bir kavram: Meta

SONRAKİ HABER

Dik dur ve gülümse!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...