06 Ekim 2016 11:35

'Bizim vicdanımıza, beynimize kilit vuramazlar'

Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş ve beraberindeki heyet Hayatın Sesi Televizyonu’na dayanışma ziyaretinde bulundu.

Paylaş

Başbakanlık talimatıyla kapatılan ve mühürlenen Hayatın Sesi Televizyonu’na dayanışma ziyaretleri devam ediyor. 

Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş ve beraberindeki heyet de televizyonu ziyaret ederek “Bu kanallara, radyolara kilit vurmuş olabilirler ama bizim vicdanımıza, beynimize kilit vuramazlar. Aleviler olarak mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kapatılma kararının alındığı günden bu yana, pek çok kurum, kuruluş kişi tarafından dayanışma ziyaretleri yapılan televizyona, hala ziyaretleri sürüyor. Kapatılan 23 televizyon ve radyodan biri olan ve hafta başında mühürlenerek yayını durdrulan Hayatın Sesi Televizyonu’na bir ziyaret de Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi heyeti tarafından gerçekleştirildi. Ziyarette konuşan Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş radyo ve televizyon kanallarının kapatılmasını halka yapılmış bir darbe olarak değerlendirirken, “bu kanallara, radyolara kilit  vurmuş olabilirler ama bizim vicdanımıza, beynimize kilit vuramayacaklar” diye konuştu. Televizyon ve kanalların kapatılmış olmasını kendilerine yapılmış bir zulümolarak gördüklerini ifade eden Odabaş, “bu baskılara karşı hiçbir zaman sessiz kalmayacağız. Biz tarihsel sürecimize de düşerek hep mazlum halkların, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin yanında olacağız. Demokrasiden özgürlüklerden yana olacağız” dedi. Alevilerin de gerek Ortadoğuda ki mezhepsel çatışmalardan, gerek ülkede yaşanan süreçten dolayı patlayacak noktaya geldiğini belirten Odabaş, konuşmasını “yine kazanan halk olacak, kaybeden faşist düzen olacak.” diye sonlandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kaybolmayın çocuklar

SONRAKİ HABER

Bir kavram: Meta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...