06 Ekim 2016 07:40

'Düğünlerde Kürtçe türkü söyleyenler gözaltına alınıyor'

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, Ağrı'da düğünlerde Kürtçe türkü söyleyen yerel sanatçıların gözaltına alınmasıyla ilgili soru önergesi verdi.

Paylaş

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, Ağrı'da düğünlerde Kürtçe türkü söyleyen yerel sanatçıların gözaltına alınmasıyla ilgili soru önergesi verdi. Taşdemir, TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede konunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanmasını istedi.

TBMM Başkanlığı'na verilen ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlü olarak cevaplandırılması istenen önergede Milletvekili Dirayet Taşdemir, şu soruları yöneltti:

"1- Son dönemde doğrudan doğruya Kürtçeyi hedef alan tasarrufların yoğunlaştığı görülmektedir. Ağrı'da da benzer uygulamalar Diyadin Belediyesi'ne kayyım olarak atanan kaymakam Mekan Çeviren'in Belediyenin Kürtçe tabelesını indirmesinin ardından, düğünlerde program yapan müzisyenlerin Kürtçe türkü söylediği için gözaltına alınmaları ile kendini göstermektedir. Belediye tabelasının indirilmesi üzerine 'Kürtçe de bizim dilimiz' açıklamasını yapmış bir bakan olarak, bu hak ihlallerinin son bulması hususunda Bakanlığınızca herhangi bir çalışma başlatılması talimatını verdiniz mi?

2- Ağrılı Kürt vatandaşlarının anadilleri olan Kürtçeyi özgürce kullanabilmesini engelleyen yetkililere yönelik olarak herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır?" (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

Atme çadır kentinde ÖSO noktasına saldırı: 35 ölü

SONRAKİ HABER

ÖGC: Basın özgürlüğünde kara ay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa