18 Mayıs 2012 09:05

Taşeronlaştırmaya karşı açlık grevi

DİSK Genel-İş Sendikası’nda örgütlü Çankaya Belediyesi temizlik işçileri, taşeron çalıştırma uygulamalarını kitlesel eylemle protesto etti. Sakarya Caddesi’nde yapılan basın açıklamasında konuşan Genel-İş Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Çetin Çalışkan, Belediye Başkanı Bülent Tanık ile yapılan

Taşeronlaştırmaya karşı açlık grevi
Paylaş

Geçtiğimiz Pazartesi günü işçiler çıplak ayakla yaklaşık 5 kilometrelik bir yürüyüş yaparak taşeronlaştırmaya tepkilerini ortaya koymuşlardı. Yürüyüşün ve eylemlerin ardından Belediye Başkanı Bülent Tanık, sendikayı müzakereye çağırmış, ancak uzlaşma çıkmamıştı.

Bunun üzerine işçiler, Genel-İş’in çağrısıyla dün mesai bitiminde “Emek Hizmet Binası” önünde toplandı.

Sosyal-İş GYK üyesi Engin Sezgin ve Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Emek Partisi (EMEP) MYK Üyesi Veli Doğan ve EMEP Çankaya ilçe yöneticilerinin destek verdiği eyleme sendikalaştıkları için işten atılan TOGO Ayakkabı işçileri de destek verdi.
Burada konuşan Genel-İş Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Çetin Çalışkan, Çankaya Belediyesi’nin “Gücünü çalışanından alamayan yönetimler başarılı olmazlar” sloganını hatırlatarak; “Başladığınız yanlıştan dönün, aksi halde olacaklardan geçmiş tecrübelerde olduğu gibi mesuliyet kabul etmediğimizi, bu durumların bir başkaldırıya sebebiyet vereceğini ve emeğin yanında çıkar gözetmeksizin dimdik duracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi. Belediyeyi son kez uyardıklarını ifade eden Çalışkan, hukuki bir mücadele süreci başlattıklarını, ayrıca pazartesi gününden itibaren hizmeti aksatmayacak şekilde bir grup işçi ile açlık grevine gireceklerini duyurdu.

TOGO İŞÇİLERİNDEN BİRLİK MESAJI

Sosyal-İş Sendikası GYK Üyesi Engin Sezgin de, Çankaya Belediyesi’nde geçmişten bugüne kadar taşeron uygulamaların sürdüğünü, verilen sözlere rağmen tek bir bölüm ile başlayan taşeron uygulamaların, fen işleri, park bahçe, temizlik bölümlerine kadar yayıldığını ifade etti. Eyleme destek veren TOGO işçileri adına konuşan Deri-İş Sendikası Uzmanı Engin Çelik, Türkiye’nin birçok yerinde direniş ve eylemlerin gerçekleştiğini ancak bu direnişlerin başarıya ulaşması için sınıf dayanışmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Taşeron işçilerin mücadelelerini desteklediklerini ifade eden Çelik, direnişteki TOGO işçilerine de destek istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ser verip sır vermeyen yiğit anıldı

SONRAKİ HABER

Van Kent Ormanı’nın ilk fidanları dikildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...